Ik vertrek bijna!

intersoc-005.jpg

Vertrek je binnenkort op werkvakantie? Neem dan zeker onderstaande informatie door, net als de informatie vermeld op de hotel- en functiepagina's.

Wat meenemen?

Ben je niet zeker van wat je in je koffer moet stoppen? Neem dan een kijkje bij onze bagage checklist.

Transportwijze, vertrekuur, vertrekplaats

Het merendeel van ons vervoer naar en van onze hotels gebeurt per nachtbus, maar af en toe leggen we ook dagbussen, dagtreinen en nachttreinen in. Om te weten te komen welk vervoer voorzien is voor jouw werkvakantie, neem je een kijkje bij onze reisdata.

Het vertrekuur en de vertrekplaats van de bus of trein kan je raadplegen bij de uurroosters.

Wil je je optimaal voorbereiden op een rit met onze nachtbus? Lees dan zeker deze vijf tips.

Munteenheid

In Zwitserland kan je niet met euro's betalen, want het land maakt geen deel uit van de eurozone. Je betaalt er met Zwitserse frank (CHF). Je kan ofwel geld laten wisselen in België of ter plaatse geld afhalen aan een bankautomaat.

Op onze overige bestemmingen (Frankrijk, Italië, Spanje en Oostenrijk) kan je wel gewoon met euro's betalen.

In al onze eigen hotels kan je je intersoc-betaalkaart opladen met je bankkaart, hiervoor heb je dus al geen cash geld nodig.

Eerste werkdag

Als je per nachtbus op werkvakantie vertrekt, kom je rond 7 uur 's ochtends toe in het hotel. Na een lekker en deugddoend ontbijt word je onthaald door de hoteldirecteur en je verantwoordelijke. Die laatste zal je laten weten om hoe laat je eerste shift later die dag start. Je krijgt dan ook je werkrooster voor de rest van je werkvakantie.

Na de bijeenkomst met de hoteldirecteur en de verantwoordelijke, helpen medewerkers in een hotelfunctie met het dekken van gastenbedden. Medewerkers in een animatiefunctie bereiden hun programma voor en kleden hun club in. In Bad Hofgastein helpt het voltallige animatie- en skiteam wel mee met het opmaken van de gastenbedden.

Hou er rekening mee dat je pas tussen 15u en 17u intrek in je kamer kan nemen. Je kan wel al gebruikmaken van de gemeenschappelijke douches.

Indien je voor je functie specifieke werkkledij moet meenemen, leg je die best bovenaan je koffer, aangezien het kan zijn dat je al aan het werk moet nog voor je op je kamer geweest bent. Weet je niet of je werkkledij dient te voorzien? Je leest het op de functiepagina's.

Receptie

Aan de receptie van onze hotels kan je terecht voor volgende zaken:

  • streek- en hotelinformatie
  • tickets openbaar vervoer en kabelbanen
  • bestellen lunchpakket
  • inschrijven excursies en hotelactiviteiten
  • postzegels en - kaarten
  • huur sport- en skimateriaal
  • opladen betaalkaart
  • aankoop van Intersoc-producten

Een overzicht van het aanwezig sport- en spelmateriaal per hotel vind je op onze hotelpagina's.

img-3931.jpg

Betalingen

In het hotel wordt voor alle betalingen een betaalkaart gebruikt die je met Visa, Mastercard, Maestro of cash (CHF voor Zwitserland of Euro voor Oostenrijk) van een saldo voorziet.

Ecologie

Draag net als wij je steentje bij aan een gezond en plasticvrij milieu en breng je eigen brooddoos en drinkfles mee. Zo moet je in je vrije tijd geen gebruikmaken van plastic zakjes en flesjes.

Heb je nog geen brooddoos? Dan kan je een Intersoc-exemplaar aan de receptie van het hotel kopen.

-dsc1364.jpg

Handdoeken en lakens

Handdoeken en lakens moet je niet zelf meenemen. Die krijg je in het hotel. Ga je naar een hotel met een zwembad of met zwemmeren in de buurt en wil je in je vrije tijd graag een duik nemen? Neem dan wel een eigen (strand)handdoek mee.

Wegenvignetten

Wie met de wagen naar Zwitserland reist, moet verplicht en op eigen kosten een wegenvignet aanschaffen. Het vignet is te koop aan de Zwitserse grens.

Kostprijs: rond de €40
Geldigheid: gedurende 1 jaar

Ook in Oostenrijk is een wegenvignet verplicht en op eigen kosten. Het vignet is te koop aan de Oostenrijkse grens.

Geldigheid: 10-dagen
Kostprijs: €9,40

Geldigheid: 2-maanden
Kostprijs: € 27,40