Vijf tips voor een geslaagde rit met de nachtbus

bus.jpg

De nachtbus, dat is voor sommigen al een avontuur op zich. Aangezien je minstens tien uur per rit op de bus doorbrengt, vind je hier alvast wat tips om de rit zo aangenaam mogelijk te maken.

storage/work/reisset-2.png

1. Oogmasker & oordoppen

Voor wie zeker wil zijn van een goede nachtrust, kan best een oogmasker en oordoppen meenemen. De felle lichten van de snelwegrestaurants, het leeslampje van je buur, het geluid van de film dat te luid staat of busgenoten die snurken: danzij deze hulpmiddelen zullen ze je al veel minder hinderen. Enkel voor de zonsopgang raden we je aan om je oogmasker af te zetten, want dat uitzicht wil je zeker niet missen!

2. Nekkussen

Op de bus is het soms draaien en keren om een comforabele houding te vinden. Een nekkussen maakt dat net iets gemakkelijker.

3. Warme kledij of dekentje

Eens de lichten uitgaan in de bus, daalt de temperatuur. Een dikke trui of jas of zelfs een dekentje zijn dan geen overbodige luxe. Ben je niet zeker of je het te koud of te warm gaat hebben? Kleed je in laagjes, op die manier kan je snel iets aan- of uittrekken.

4. Pilletjes tegen reisziekte

Wie snel last heeft van reisziekte, kan maar beter een pilletje innemen. Daarbij komt dat onze hotels in de bergen liggen, waardoor de laatste klim tot aan je bestemming wel eens een uitdaging voor je maag kan zijn. 

5. Kaartspel

Bij Intersoc voel je je meteen welkom. Je wordt warm onthaald in Brussel-Zuid, je krijgt een vriendelijke glimlach van je medevrijwilligers en er wordt al snel een babbeltje geslagen. Wil je het ijs nog sneller breken? Neem een kaartspel mee voor op de bus. De tijd vliegt meteen ook veel sneller.