Valmeinier Le Junior,

te midden van het grootste skigebied van de Mauriënne

51024279-2209348312671859-128702229782724608-n.jpg

Valmeinier is een dorp op 1500 meter hoogte, gelegen in de vallei Mauriënne, ten zuiden van het departement Savoie. Op 1800 meter bevindt zich een skistation met vakantieverblijven aan de voet van skigebied Galibier-Thabor. De twee delen zijn met elkaar verbonden door onder andere een zetellift.

Grootste skigebied van de Mauriënne

Echte wintersportfanaten kunnen hun hart ophalen in Valmeinier, want het ligt te midden van het grootste skigebied van de Mauriënne: Galibier-Thabor. Het skigebied verbindt de stations van Valloire en Valmeinier en beschikt over 150 km aan pistes verdeeld over 89 pistes van alle niveaus. 

Zeventig procent van het skigebied ligt hoger dan tweeduizend meter. De dertig skiliften brengen je naar waar je moet zijn. Dankzij de vierhonderd sneeuwkanonnen zijn er goede sneeuwcondities van december tot en met april.

Na het skiën gezellig rondkuieren in het dorp? In Valmeinier zijn er verschillende winkels, bars en restaurants die alle te voet bereikbaar zijn.

Meer informatie over Valmeinier, de regio en Frankrijk vind je op de volgende websites: winter-nl.valmeinier.com - www.savoie-maurienne.com -  www.france.fr

Verblijf in Hôtel Le Junior

Hoteldirecteur: Erwin Bilaey

Hôtel Le Junior
5797 Route De Mont Thabor
F 73450 Valmeinier - Savoie

 

Hôtel Le Junior is het jeugdhotel van Intersoc. We ontvangen er sneeuwklassen en jeugdgroepen. Het hotel ligt op 1800 meter hoogte en bevindt zich meteen aan de skiliften.

Als vrijwilliger verblijf je in volpension. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds heb je de keuze uit een buffet. Water is bij alle maaltijden inbegrepen, 's avonds kan je ook genieten van een glaasje wijn. Per dag krijg je vier credits waarmee je overige dranken aan de bar kan bestellen.

Overnachten doe je in twee- à vierpersoonskamers al dan niet met gedeeld sanitair. Indien nodig slapen vrijwilligers op gastenkamers met enkel douche en lavabo en het toilet op de gang. Het is niet mogelijk om een kamer alleen te krijgen. Handdoeken en lakens zijn in het hotel aanwezig.

Vanaf 16u30 kan je intrek in je kamer nemen. Het kan zijn dat je eerste shift al begint voor je toegang tot je kamer hebt. Werk je mee in een functie waarvoor je werkkledij nodig hebt, leg die dan bovenaan je koffer. Niet zeker of je werkkledij nodig hebt? Kijk het hier even na.

Vertrek je weldra op werkvakantie? Lees dan zeker ook deze informatie.

img-20220112-110942.jpg

Voer je een hotelfunctie uit?

Alle vrijwilligers in hotelfuncties in Valmeinier zullen vanaf heden een Intersocpolo dragen tijdens hun werk. Deze polo's worden in het hotel ter beschikking gesteld en dienen steeds gedragen te worden wanneer je in functie bent. Je kan deze polo's dagelijks inruilen in de wasserij. Op deze manier willen we het verschil tussen een vrijwillige en contractuele medewerker visueel duidelijker maken. 

Werk je in een functie met specifieke kledijvoorschriften zoals bar, restaurant, receptie,... dan zal deze polo de witte blouse of het witte hemd vervangen maar dien je wel nog zelf je overige werkkledij te voorzien.

Deze polo's zijn eigendom van het hotel en worden na gebruik achtergelaten in het hotel.

Met eigen vervoer naar Valmenier

Vertrek je met eigen vervoer op werkvakantie, hou er dan rekening mee dat je op je eerste werkdag ten laatste om 10 uur aanwezig moet zijn.

De dag voordien in het hotel toekomen, is enkel mogelijk op aanvraag. 

In Frankrijk wordt er opgetreden tegen de aanwezigheid van systemen die flitscontroles verraden, zowel in GPS-toestellen als in smartphones. Verwijder deze toestellen of functies dus voor je Frankrijk binnenrijdt.

Tarieven skipas en huurmateriaal 

Skipas

Vrijwilligers die in hun vrije tijd willen skiën, kunnen een skipas aankopen aan de receptie van het hotel. 

Huurmateriaal 

Materiaal  Prijs
Sneeuwraketten gratis
Skimateriaal (latten, stokken, botten) gratis
Snowboardmateriaal Te huren in lokale skishop

Functies in Valmeinier Hotel Le Junior

z-3727.jpg

Plongeur

img-2395.jpg

Restaurantmedewerker

clijmans-steven-1.jpg

Afwasser

dsc-9004.jpg

Schoonmaker

dsc-2854.jpg

Verpleegkundige