“Zwitserland stond niet op mijn lijstje, maar het is hier de max.”

img-0522.jpg

Timo Rogge (24) ging deze zomer voor het eerst met ons op werkvakantie. Hij leerde onze vrijwilligerswerking via het internet kennen. Aangezien zijn zomer nog niet volledig was volgepland, besloot hij de sprong te wagen.

Gaatje in de agenda

“Ik had nog wat tijd deze zomer en ik had nog wel zin in een reis. Ik wist niet wat te verwachten, maar het is een leuke ervaring. Ondanks het feit dat je moet werken, is het toch een vakantie. Er is vriendschap tussen het personeel en iedereen zit in dezelfde vakantiesfeer.

img-0571.jpg

Hard werken

Als restaurantmedewerker is het hard werken, maar ik heb bewust voor deze functie gekozen omdat ik ervaring heb in de horeca. Het biedt ook afwisseling met het dagelijkse leven, want ik ben het hele jaar door met kinderen bezig. Ik raad iedereen die in het restaurant wil werken wel aan om goede schoenen mee te brengen en om over een goede conditie te beschikken, want je wandelt veel tijdens je shiften.”

“Naast het werk heb je voldoende vrije tijd om de omgeving te verkennen. Zwitserland stond niet op mijn lijstje, maar het is een mooi land. De bergen trekken mij aan en het is hier goed om te wandelen. Het is de max.”

Ik ga zeker nog meegaan. Ik heb me geamuseerd en ik ga het ook aan mijn vrienden aanraden. Je doet nieuwe ervaringen op en leert nieuwe mensen kennen. Ik ben alleen toegekomen, maar ik heb hier ondertussen vrienden gemaakt.”