Groentekuiser

Patatjes, patatjes, in stukjes of in plakjes? Jij zorgt ervoor

img-0150.jpg

Onze vakanties staan bekend om hun lekkere eten. In elk hotel kookt een Belgische kok met veel liefde en aandacht voor gezonde voeding. Een uitgebreid aanbod aan verse groentes kan dus niet ontbreken en dat weten onze vakantiegasten te appreciëren.

Als groentekuiser werk je in de keuken onder aansturing van de chef-kok. Je helpt hoofdzakelijk bij het snijden van verse groentes en fruit voor de maaltijden in zowel het gasten- als het personeelsrestaurant. Haal je beste snijtechniek al maar boven want soms moeten er meer dan vijfhonderd monden gevoed worden. Maar die zijn je dan wel dankbaar, want hoe meer groentjes ze eten, hoe meer recht ze hebben op een dessertje.

-dsc9474.jpg

Taken

 

  • Machinaal of manueel reinigen en snijden van verse groenten en fruit
  • Helpen met allround keukentaken
  • Aanvullen van buffetten 
  • Helpen met uitscheppen aan de buffetten tijdens het middag- of avondeten   
  • Schoonmaken van de werkplek

Profiel

 

  • Je hebt geen ervaring nodig
  • Je volgt nauwgezet de instructies van de verantwoordelijke op
  • Je volgt de hygiënerichtlijnen op*

*Omwille van de Europese hygiënerichtlijnen en de Belgische wetgeving hierover zijn er voorschriften die je in de keuken moet naleven. Zo mag je geen juwelen dragen en moet je steeds een hoofddeksel dragen tijdens het werk. De volledige info hierover ontvang je ter plaatse.

Het is plezant samenwerken in de keuken, vooral als iedereen elkaar helpt. Het doet goed wanneer je tevreden vakantiegangers ziet die hun waardering over de vrijwilligers uitspreken." - Lien

Werktijd

 

  • Twee à drie shiften / dag
  • 38 uur / week = 6,20 uur / dag
  • Eén vrije dag per 6 gewerkte dagen
  • Dag van aankomst: helpen met bedden opmaken, eerste shift in eigen dienst later die dag
  • Dag van vertrek: in dienst tot en met de middagshift

Werkkledij

Breng de volgende kledij zelf mee: 

  • lange broek (verplicht, jeans is toegestaan)
  • witte T-shirt 
  • gesloten, slipvaste schoenen 

Ter plaatse krijg je van ons: 

  • een plastic schort
  • handschoenen
  • een hoedje of haarnetje 

De werkkledij kan dagelijks afgegeven worden in de wasserij van het hotel en wordt gratis gewassen en gestreken. 

Persoonlijke kledij mag één keer per periode afgegeven worden indien je minimaal twee opeenvolgende periodes blijft. De laatste periode van je werkvakantie kan je je persoonlijke kledij niet meer afgeven.

Gelieve een kenteken in zowel je werk- als persoonlijke kledij aan te brengen.

Zin gekregen om mee te gaan?

Stel je kandidaat via je profiel of registreer je als nieuwe vrijwilliger.

storage/work/dsc-9521.jpg

Deze functieomschrijving is een weergave van de grote lijnen van de opdracht en is niet volledig. De taakinhoud kan per bestemming en seizoen verschillen. De definitieve functieomschrijving krijg je bij aankomst.

Locaties waar je als Groentekuiser kan werken

banner-zinal-min.jpg
Zwitserland

Zinal

Zwitserland

dsc-8809.jpg
Zwitserland

St. Moritz

Zwitserland

storage/work/img-20190621-145733.jpg
Zwitserland

Leysin

Zwitserland

dsc-0984.jpg
Zwitserland

Leysin

Zwitserland

img-0442-panorama.jpg
Zwitserland

Zinal

Zwitserland