Nieuwe vrijwilliger?

We maken je graag wegwijs in onze werkvakanties!

intersoczinal-295.jpg

Welkom bij Intersoc werkvakanties!

Fijn dat jij de weg hebt gevonden naar onze website. Je kan hier heel wat informatie terugvinden over het werken als vrijwilliger bij Intersoc. Lees gerust even verder, dan leiden we je rond op onze website:

Een werk-vakantie?

Een werkvakantie bij Intersoc is een vorm van vrijwilligerswerk waarbij je minstens acht dagen de handen uit de mouwen steekt als vrijwilliger in een van onze hotels in Europa. Je doel? Onze vakantiegasten een onvergetelijke tijd bezorgen. En in je vrije tijd? Dan ervaar je zelf een vakantiegevoel, want onze hotels liggen nu eenmaal in adembenemend mooie omgevingen!

Bij onze algemene info kan je heel wat informatie terugvinden over het hoe en wat van onze werkvakanties. 

 • Vanaf welke leeftijd mag ik meewerken als vrijwilliger?
 • Wat kost het (tip: het kost je helemaal niets!)?
 • Welke voordelen heb ik als vrijwilliger?

en nog zoveel meer... 

Waarom meewerken als vrijwilliger ? 

Aan te vullen!

Waarvoor zoeken we vrijwilligers?

Bij Intersoc hebben we een heel brede waaier aan vrijwilligerswerk. Dit delen we op in 4 soorten functies:

 • Hotelfuncties (ook wel technische functies genoemd)
  Hotelfuncties zijn alle functies die de dagelijkse werking in het hotel draaiende houden. Dit gaat van functies voor de schermen zoals onder andere het restaurant, de bar of de receptie tot functies achter de schermen zoals schoonmaker, afwasser, keukenhulp, medewerker wasserij en nachtwaker. Voorkennis is voor de meeste functies niet vereist, maar wel handig. Is dit nieuw voor je, dan leren we je graag ter plaatse de kneepjes van het vak.
 • Animatiefuncties
  Onze animatiewerking animeert jong en oud in onze hotels. Algemene functies zoals een Audiovisueel medewerker, wandelbegeleider en sportmoni zijn altijd te vinden in, maar vooral rond onze hotels. In de vakantieperiodes voor gezinnen staat er ook een heel team van clubmonitoren klaar om de jongere vakantiegasten (3 maanden tot 17 jaar) te verwennen in leeftijdsgebonden clubs. Deze teams worden iedere periode aangestuurd door een coördinator ter plaatse. Clubmonitoren dienen éénmalig een monihappening (1 dag) te volgen.
 • Skifuncties
  Tijdens de wintermaanden voorziet Intersoc een eigen, Nederlandstalig skiteam in haar hotels. Sneeuw- en skimonitoren begeleiden onze jonge vakantiegasten vanaf de eerste stappen in de sneeuw (3 jaar) tot de gevorderde skiërs (14 jaar). Alvorens je in deze functies kan meewerken, dien je een basisopleiding bij Intersoc gevolgd te hebben. Het skiteam wordt iedere periode aangestuurd door een skichef.
 • Medische functies
  Ook aan de zorgen, groot en klein, wordt gedacht bij Intersoc. Met een medisch diploma (verpleegkundige of arts) kan je meewerken op een Intersoc vakantie. 2x per dag is er een consultatiemoment voorzien voor vakantiegasten en personeel voor ongemakken ter plaatse. Zo is er altijd een Nederlandstalig aanspreekpunt in onze hotels aanwezig. 

Wil je graag een overzicht van alle mogelijke functies? Deze kan je hier terugvinden.

Op welke bestemmingen kan ik meewerken?

Intersoc heeft 2 types bestemmingen in haar aanbod: Intersoc Original en Intersoc Travel.

De werkvakanties focussen zich voornamelijk op Intersoc Original bestemmingen. Dit zijn onze eigen hotels die we volledig in eigen beheer (en dus ook Nederlandstalig) uitbaten in het buitenland. Deze hotels zijn gelegen in de gezonde berglucht waar men 's winters naartoe gaat voor een heerlijke skivakantie en in de zomer erop uit trekt in de natuur.
De Intersoc Original bestemmingen zijn gelegen in Zwitserland, Frankrijk en Oostenrijk.

In onze Intersoc Original bestemmingen kan je meewerken in hotelfuncties, animatiefuncties, skifuncties en medische functies. Bij uitzonderingen staat dit vermeld op de bestemmingspagina.

Daarnaast werken we ook samen met partners voor onze Intersoc Travel bestemmingen. Dit zijn allerhande reizen dichtbij en verder weg. Op de meeste bestemmingen zorgt de reisleider voor zijn/haar groep toevertrouwde vakantiegasten. Vanwege het diverse en steeds wisselende aanbod hebben we geen oplijsting van al deze bestemmingen. 
Verder hebben we ook enkele speciale Intersoc Travel bestemmingen waar wel een kleine groep vrijwilligers de animatie- en skiwerking voor hun rekening nemen, dit enkel in schoolvakanties. Deze bestemmingen kan je wel terugvinden op onze bestemmingspagina op deze website.

Wanneer kan ik meewerken?

Intersoc deelt haar vakanties op in 2 seizoenen: het zomerseizoen en het winterseizoen.
Het zomerseizoen start in mei/juni op en loopt tot en met september. 
Het winterseizoen start in december en loopt tot en met april
Tussen deze seizoenen door is het hotel gesloten, wij noemen dit een tussenseizoen.

Voor ieder seizoen leggen wij de vakantieperiodes per hotel op voorhand vast, zo hebben we vaste data waarop onze vrijwilligers (en vakantiegasten) toekomen en vertrekken. Deze data zijn een belangrijk gegeven om onze werking zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Wij noemen dit onze reisdata.
Wanneer je interesse hebt om mee te werken, vragen we om rekening te houden met deze vastgelegde reisdata (vakantieperiodes) wanneer je je beschikbaarheden doorgeeft. Ook de bijhorende gratis transportwijze als vrijwilliger staat hierbij vermeld (nachtbus, dagbus, dagtrein etc).

De reisdata op onze website zijn van onze Intersoc Original hotels en de enkele speciale Intersoc Travel bestemmingen.

Ik heb interesse, hoe kan ik me kandidaat stellen als vrijwilliger?

Fijn te lezen dat je interesse hebt, we helpen je graag op weg!

Als vrijwilliger dien je om te beginnen een eigen account aan te maken. In dit account zal je heel veel zaken kunnen opvolgen die voor jou van toepassing zijn. Hoe begin je eraan?

 1. Klik in het menu op 'mijn account' en kies ervoor om een nieuw account aan te maken.
 2. Vul je voornaam, achternaam en persoonlijk mailadres in en klik op 'aanmelden'
  (opgelet, iedere persoon die zich registreert dient een eigen emailadres te hebben).
 3. Je krijgt melding dat er een verificatiecode is verstuurd naar het mailadres dat je net hebt opgegeven. Ga via een nieuw tabblad naar je email (sluit het venster waarop je je probeert aan te melden niet). Je hebt normaal een email ontvangen met een 5 of 6 cijferige code. Kopiëer deze code en plak deze in het veld op je aanmeldscherm.
  (opgelet: iedere keer je je aanmeld, zal deze code wijzigen, dit is om je account te beveiligen).
 4. Klik op verifiëren. Je hebt nu toegang tot je account. Gelieve je persoonlijke gegevens aan te vullen.

Wanneer je al ooit een profiel hebt aangemaakt, kan je je meteen aanmelden.

Heb je je account aangevuld? Dan kan je verder gaan met een kandidaatstelling als vrijwilliger via je account.
Een kandidaatstelling is de manier waarop je als vrijwilliger aan ons kenbaar maakt dat je graag wilt meewerken en wat je voorkeuren (bestemming, functie en beschikbare data) hierbij zijn. Maak je geen kandidaatstelling aan, dan weten we ook niet dat je graag wilt meewerken.
Deze handleiding (Vanaf 'een nieuwe kandidaatstelling toevoegen') helpt je verder met het aanmaken van je kandidaatstelling.

Nog vragen?

We begrijpen dat er heel wat informatie op je in afgekomen. Indien je nog vragen hebt, aarzel zeker niet om ons te contacteren:

Personeelsdienst Intersoc (Intersoc Original + partnerbestemmingen):

Intersoc Travel (enkel reisleiders):

 • touroperating@intersoc.be