Samenwerking stagescholen

img-0331.jpeg

Intersoc werkt al tientallen jaren samen met stagescholen in de animatie-, hotel- en skifuncties. Het is een ongelooflijke uitdaging en ervaring voor de leerlingen, waarbij ze tijdens hun stage veel verantwoordelijkheid krijgen. Ze genieten van dezelfde voordelen als onze vrijwilligers. De buitenlandervaring maakt deze stage nog unieker.

Animatie

Binnen de animatiewerking werken we specifiek samen met stagescholen tijdens onze oekkie-vakanties. Dat zijn gezinsvakanties waarin we onze dienstverlening specifiek richten gezinnen met kinderen van 0 tot en met 6 jaar oud. Deze vakanties gaan door buiten de schoolvakantieperiodes. Het is voornamelijk een winterproduct, wat betekent dat de meeste Oekkie-periodes doorgaan in februari en maart. Er zijn jaarlijks ook enkele Oekkie-periodes in mei en juni.

Als school/klas krijg je de verantwoordelijkheid om de clubwerking in goede banen te leiden. Intersoc zorgt voor het kader, de concrete invulling en uitwerking gebeurt door de leerlingen (vb. contact met de ouders, zorg en activiteiten). Het merendeel van de kinderen die opgevangen moeten worden, zijn 0 tot en met 4 jaar oud. In mindere mate zijn er ook 5- en 6-jarigen die opgevangen moeten worden. De kinderen worden volgens leeftijd opgedeeld in verschillende clubs. 

Voor deze animatiestages werken we voornamelijk samen met leerlingen die de richting Kinderzorg of Opvoeding en Begeleiding volgen. We vinden het belangrijk dat de leerlingen voor deze stage al ervaring hebben opgedaan door elders stage te doen. Vanaf het eerste moment zijn ze namelijk verantwoordelijk voor de organisatie, opvang en zorg van de kinderen. 

Hebben jullie interesse om als school mee te werken? Neem dan contact op met Dennis De Groef via 02/616.15.03 of dennis.degroef@intersoc.be 

Hotelwerking

Binnen de hotelwerking werken we samen met stagescholen tijdens sneeuwklasperioden, oekkieweken of discovervakanties.  Dit betekent dat samenwerking mogelijk is zowel tijdens alle periodes in het winterseizoen maar ook in de maanden mei en juni.  

Leerlingen kunnen hun stageperiode doorlopen in uiteenlopende afdelingen, gaande van keuken, schoonmaak of restaurant. Ze worden hiervoor begeleid door een leerkracht van de school.  

Voor deze hotelstages werken we samen met leerlingen die de richting grootkeuken volgen of de richting organisatie-assistentie of aanverwante richtingen.  

Hebben jullie interesse om als school mee te werken?  Neem dan contact op met Nicole Christiaenssens via 02/616.15.02 of nicole.christiaenssens@intersoc.be  

Skiwerking

Intersoc geeft en organiseert zelf de skilessen van de kinderen tijdens onze gezinsvakanties. Tijdens de schoolvakantieperiodes is dat voor kinderen van 3 tot en met 14 jaar, buiten de schoolvakantieperiodes is dat aan kinderen van 3 tot en met 6 jaar. In 2024 werkten we voor het eerst samen met een stageschool (richting Beweging en Sport). 

Onze skivakanties lopen van zaterdag tot zaterdag, waarbinnen er 6 skidagen zijn. De skilessen van de kinderen duren 2x2u (voormiddag en namiddag). Naast de skiles zelf, is de begeleiding van de kinderen naar en van de pistes ook nog een onderdeel van het takenpakket. 

Binnen de skiwerking is er zeker ook de optie om een pakket op maat uit te werken, waarbij de leerlingen het ene dagdeel zelf skiles geven en het andere dagdeel zelf (ski)les krijgen.

Hebben jullie interesse om als school mee te werken? Neem dan contact op met Dennis De Groef via 02/616.15.03 of dennis.degroef@intersoc.be