Skifuncties

dsc07386.jpg

Binnen onze skiwerking hebben we verschillende functies. Afhankelijk van de leeftijdscategorie waaraan je lesgeeft, spreken we van een sneeuwmonitor (3- en 4-jarigen) of een skimonitor (5 tot en met 14-jarigen). Daarnaast maken we ook een onderscheid tussen een ski- en sneeuwmonitor en een ski- en sneeuwbegeleider. Een monitor geeft zelfstandig les (Zwitserland), een begeleider ondersteunt een plaatselijke lesgever (Oostenrijk en Frankrijk).

Heb je ambitie om leiding te geven aan een team van ski- en sneeuwmonitoren? Dan kan je je kandidaat stellen als skichef.

Ontdek hieronder een beknopt overzicht van de verschillende functies.

Skimonitor of skibegeleider

Als skimonitor geef je op een pedagogisch en technisch verantwoorde manier skiles aan kinderen tussen vijf en veertien jaar oud. Afhankelijk van je eigen niveau en interesse leer je de beginners hun eerste glij-ervaring aan of daal je de zwarte pistes af met de meer gevorderde skiërs. Dat is het geval in onze Zwitserse bestemmingen.

In Oostenrijk en Frankrijk krijgen kinderen van vijf tot en met veertien jaar een halve dag skiles van een plaatselijke skimonitor en een halve dag begeleid skiën met een Intersoc-skibegeleider. Bij de vijf- en zesjarigen gaat de skibegeleider ook mee tijdens de lessen van de plaatselijke skimonitor. Bij de zeven tot en met veertienjarigen is dat niet het geval en zal je als skibegeleider van deze leeftijdsgroepen twee blokken (voor- en namiddag) begeleid skiën organiseren.

Om te kunnen meewerken als skimonitor of -begeleider moet je verplicht deelnemen aan onze basisopleiding.

-dsc8913.jpg

Sneeuwmonitor of sneeuwbegeleider

Als sneeuwmonitor geef je sneeuwgewenning aan kindjes van drie en vier jaar oud. Je leert de kleintjes op een leuke manier kennismaken met de basistechnieken van het skiën. We plannen sneeuwmonitoren in onze Zwitserse bestemmingen (exclusief Flims) en Kranjska Gora.

Een sneeuwbegeleider geeft niet zelfstandig les, maar ondersteunt een plaatselijke lesgever. Dat is het geval in Flims, Oostenrijk en Frankrijk. 

Om te kunnen meewerken als sneeuwmonitor of -begeleider moet je verplicht deelnemen aan onze basisopleiding.

zinal-17-24feb-84.jpg

Skichef

Als skichef neem je de leiding over een skiteam van één tot twintig monitoren. Je staat zelf in voor de samenstelling van jouw team op basis van de Intersoc-kandidatenlijst. Op bestemming zorg je voor evenwichtige groepsindelingen zodat ieder kind les krijgt op zijn niveau. Je volgt de skigroepen nauwlettend op en ondersteunt de monitoren met tips en tricks. Je bent ook het contactpunt wanneer ouders vragen hebben over de skilessen. Verder help je met het organiseren van onze jaarlijkse skiopleidingen.

dsc07628.jpg