Functies voor minderjarigen

img-3725.jpg

Al vanaf 16 jaar kunnen jongeren aan de slag als vrijwilliger in een van onze Intersoc-hotels in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk. Ze kunnen kiezen uit de volgende functies:   

Vanaf 18 jaar kunnen jongeren ook ingeschakeld worden in onze eigen hotels als bar- of receptiemedewerker en als moni in de oudere clubs.  Bovendien kunnen ze vanaf dan ook meewerken als animator, ski- of sneeuwmonitor in onze partner-hotels in Italië, Frankrijk en Spanje. 

dsc-9079.jpg

Waar houden we rekening mee?

Bij het toewijzen van opdrachten aan minderjarige vrijwilligers, houden we rekening met de volgende zaken:

Een vrijwilliger moet minstens 16 jaar oud zijn bij de start van een opdracht. 

We kijken naar de leeftijd bij de start van een opdracht. Bijvoorbeeld: Sander wordt op 19 september 16 jaar oud. Hij wil op werkvakantie vertrekken op 9 juli. Hij is dan nog maar 15 jaar oud en dus te jong om mee te gaan.

Minderjarige vrijwilligers worden niet alleen in een dienst ingepland. 

We vinden het belangrijk dat jonge vrijwilligers de nodige ondersteuning krijgen. Daarom worden ze niet ingepland in een dienst waar ze alleen verantwoordelijk zijn voor de werking. Een minderjarige vrijwilliger zal dus niet ingeschakeld worden als receptionist, barmedewerker of als enige animator in een club. 

Voor de functie van allround chauffeur blijft de minimumleeftijd 18 jaar omdat de vrijwilliger over een geldig rijbewijs B moet beschikken.

dsc-0358-2.jpg