Kan ik meegaan op werkvakantie?

blog-jobstudenten.png

Checklist

  • Je bent minstens 16 jaar oud
  • Je kan minstens één volledige periode meewerken
  • Je kan een voltijdse taak uitoefenen
  • Je spreekt en begrijpt vlot Nederlands
  • Je bent gemotiveerd en sociaal
  • Je bent lid van CM
  • Je dient ons een uittreksel uit het strafregister te bezorgen indien je wil meewerken in een animatie- of skifunctie (model 596.2 – bestemd voor de contacten met minderjarigen)

Als je bovenstaande lijst kan afvinken, dan kan je bij ons als vrijwilliger aan de slag!

Minimumleeftijd

Al vanaf 16 jaar kan je meewerken als vrijwilliger. Om onze jonge vrijwilligers de nodige ondersteuning te bieden, kunnen minderjarige vrijwilligers kiezen uit een handjevol functies. Ontdek hier om welke functies het gaat.

Vanaf 18 jaar is the sky the limit. En er staat geen maximumleeftijd op onze werking. Goesting kan je nu eenmaal niet in jaren uitdrukken. 

Beschikbaarheid

Om het je gemakkelijk te maken zorgen wij voor het vervoer naar onze hotels. Dat verloopt per bus of per trein. We kiezen ervoor om alle vrijwilligers samen te laten vertrekken en terugkeren. Daarom is het belangrijk dat je een volledige periode kan meewerken.

Voltijdse taak

Al onze functies zijn voltijds (38u per week) en vereisen een zekere mate van fysieke inspanning zoals langdurig rechtstaan, veel rondlopen of herhaaldelijk dragen of heffen van materiaal. Lees zeker onze functieomschrijvingen zodat je weet wat er in iedere functie van jou verwacht wordt.

dsc-8931.jpg

Kennis van het Nederlands

In onze hotels werken voornamelijk Nederlandstalige medewerkers en ook onze vakantiegasten spreken hoofdzakelijk Nederlands. Lekker makkelijk dus als je zelf ook vlot Nederlands spreekt en begrijpt.

Motivatie

Het hebben van ervaring of diploma’s weegt niet op tegen een flinke dosis motivatie. Heb je zin om er samen met je collega-vrijwilligers een onvergetelijke werkvakantie van te maken? Fijn! Dan hebben wij zin om jou als vrijwilliger te verwelkomen.

CM-lidmaatschap

Intersoc is de vakantiedienst van CM. Ons vrijwilligerswerk staat dan ook enkel open voor leden van CM. Ben je geen lid? Dan kan je eenmalig op werkvakantie gaan, daarna verwachten we dat je overschakelt van mutualiteit.

Uittreksel uit het strafregister

Vanaf 1 januari 2023 verplicht de Vlaamse Regering organisaties die o.a. animatieactiviteiten en begeleiding van minderjarigen aanbieden om het goed en zedelijk gedrag van medewerkers te controleren aan de hand van een uittreksel uit het strafregister (model 596-2). Daarom zullen alle vrijwilligers die een animatie- of skifunctie uitoefenen ons een uittreksel uit het strafregister moeten bezorgen, dat maximaal één maand oud is. Het ingediende attest blijft 1 jaar geldig. Minderjarige vrijwilligers dienen geen attest in te dienen.

Vooraleer wij jou een opdrachtvoorstel kunnen versturen, dien je ons eerst een uittreksel uit het strafregister te bezorgen. Het gevraagde uittreksel betreft ‘model 596.2 – bestemd voor de contacten met minderjarigen’. Je dient dit attest aan te vragen bij jouw gemeente of te downloaden via het e-loket van jouw gemeente of stad. Via jouw Intersoc-profiel kan je het attest aan ons bezorgen (menu Personeelsgegevens).

Evaluatie

Op het einde van iedere opdracht word je geëvalueerd door zowel je directe chef als de hoteldirecteur. Op basis van die evaluatie kan er besloten worden om je in de toekomst in een andere functie of een ander hotel in te zetten. In het slechtste geval kan besloten worden om de samenwerking stop te zetten.

Werkloos, in SWT of arbeidsongeschikt

Ben je werkloos of in SWT? Dan moet je toelating aan RVA vragen om met ons mee te gaan als vrijwilliger. Dat doe je via formulier C45B. Deel 1 vul je zelf in, deel 2 vullen wij voor jou in. Het ingevulde formulier bezorg je dan aan je vakbond of aan je hulpkas.

Ben je in ziekteverlof of arbeidsongeschikt? Dan moet je toestemming vragen aan je adviserend geneesheer van het ziekenfonds om met ons op werkvakantie te gaan.