Skiwerking

-dsc7884.jpg

Waarom een eigen skiwerking?

Tijdens het winterseizoen (december t.e.m. april) werken een 300-tal vrijwilligers mee in onze skiwerking. Ze geven skiles of sneeuwgewenning aan kinderen tussen drie en veertien jaar in skigebieden in Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.

Intersoc kiest er voor om eigen skimonitoren op te leiden. Zo zijn we er zeker van dat we onze vakantiegastjes tussen drie en veertien jaar oud de best mogelijk ski-ervaring kunnen bieden.

Onze skimonitoren werken mee op vrijwillige basis; hun grootste motivatie is dus hun passie voor het skiën en het lesgeven. Bovendien zijn al onze skimonitoren Nederlandstalig. We vinden het namelijk belangrijk dat kinderen les krijgen in hun eigen taal. Daardoor kunnen we zelfs de jongsten onder ons met vertrouwen hun eerste stapjes op de skipistes laten zetten.

In welke periodes kan je mee als ski- of sneeuwmonitor?

We organiseren zelf de skilessen tijdens onze Family- en Oekkie-periodes. De family-periodes gaan telkens door tijdens de schoolvakanties (= kerst, krokus, pasen). De Oekkie-periodes gaan door buiten de schoolvakanties, meestal in februari en maart. Een overzicht van de winterperiodes vind je vanaf september terug onder 'reisdata'. 

Tijdens de family-periodes zoeken we sneeuw- en skimonitoren die les geven aan kinderen van 3 tot en met 14 jaar. Tijdens onze Oekkie-periodes ontvangen we enkel vakantiegasten met kinderen van 0 tot en met 6 jaar en zoeken we dus enkel sneeuwmonitoren voor de 3- en 4-jarigen en skimonitoren voor de 5- en 6-jarigen. Kan je je vrijmaken buiten de schoolvakanties, dan heb je zeker een streepje voor, omdat we in die periodes minder kandidaten hebben. Stel je hiervoor dus zeker kandidaat als je beschikbaar bent. 

We zoeken geen sneeuw- en skimonitoren voor de sneeuwklasperiodes en onze vakanties voor volwassenen (Discover en Dynamic). In die periodes worden de lessen gegeven door de lokale skischool.

Lees meer over onze Skiwerking

Skimonitor, skibegeleider, sneeuwmonitor of sneeuwbegeleider?

Afhankelijk van de leeftijdsgroep waaraan je les geeft, spreken we van een ski- of een sneeuwmonitor.  Op sommige bestemmingen hebben we ook ski- en/of sneeuwbegeleiders. Klinkt ingewikkeld? Ontdek alles over onze verschillende functies en je bent voor eens en voor altijd op de hoogte.

intersoc-214.jpg

Ik heb er zin in! Mag ik meegaan?

Wie wil meewerken in onze skiwerking moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • je bent minstens 16 jaar bij de start van je opdracht als sneeuwmonitor of -begeleider,
  • OF je bent minstens 17 jaar bij de start van je opdracht als skimonitor of -begeleider,
  • je beschikt over een basiskennis Frans of Duits, afhankelijk van de bestemming waar je naartoe wil gaan,
  • je beheerst de basistechnieken van het skiën: glijden, stoppen in ploeg, ploegbochten, skilift nemen,
  • je werkt graag met kinderen,
  • je bent geslaagd voor onze basisopleiding.
-dsc7909.jpg

Hoe schrijf ik me in voor winter 2023 - 2024?

Heb je zin om mee te werken? Dan kan je je via je Intersoc-profiel kandidaat stellen als skimonitor, skibegeleider, sneeuwmonitor of sneeuwbegeleider. De inschrijvingen voor het winterseizoen starten begin september.

Heb je nog geen profiel? Registreer je dan eerst als nieuwe vrijwilliger.