Skiopleidingen

storage/work/aspen.jpg

Intersoc kiest er voor om eigen ski- en sneeuwmonitoren op te leiden. Zo zijn we er zeker van dat we onze vakantiegasten de best mogelijk ski-ervaring kunnen bieden. Jaarlijks staan er twee soorten skiopleidingen op de agenda: een basisopleiding voor nieuwe monitoren en een vervolgopleiding voor monitoren die de basisopleiding al gevolgd hebben.

Welke opleiding moet ik volgen?

storage/work/flowchart-intersoc-skiwerking-2020.jpg

Basisopleiding

Wie voor het eerst wil meegaan als skimonitor, skibegeleider, sneeuwmonitor of sneeuwbegeleider moet verplicht de tweedaagse basisopleiding volgen. Heb je de basisopleiding met succes gevolgd, dan kan je in het daaropvolgende winterseizoen meewerken in onze skiwerking.

Het volgende opleidingsweekend gaat door op zaterdag 21 en zondag 22 september 2024 in SnowWorld Antwerpen.

Ontdek hier alles over de basisopleiding.

-dsc7866.jpg

Vervolgopleiding

Ski- en sneeuwmonitoren die onze basisopleiding al gevolg hebben, moeten daarna nog een vervolgopleidingstraject volgen om inzetbaar te blijven in onze skiwerking. Dat traject bestaat voor skimonitoren en -begeleiders uit drie vaste, chronologische modules. Sneeuwmonitoren en -begeleiders moeten twee modules volgen. Heb je de verplichte modules met succes voltooid, dan is je vervolgopleiding afgerond.

Er worden jaarlijks twee opleidingsdagen georganiseerd. Je kiest zelf voor welke dag je je inschrijft. Op een opleidingsdag volg je de hele dag één module. Wij bepalen aan welke module je deelneemt. Daarvoor kijken we naar de opleidingen die je voorheen al gevolgd hebt. 

De volgende opleidingsdagen gaan door op zaterdag 28 september 2024 en zondag 6 oktober 2024 in SnowWorld Antwerpen.

Ontdek hier alles over de vervolgopleiding.

Hoe kan ik me inschrijven?

De inschrijvingen starten op woensdag 26 juni 2024. 

Inschrijven doe je via je profiel. Heb je nog geen profiel? Registreer je dan eerst als nieuwe vrijwilliger.

Partners

Voor onze skiopleidingen werken we samen met BFSI (Belgian Federation of Snowsport Instructors). Haar kerntaak is het opleiden van goede skiërs tot vakbekwame skileraars.

logo-bfsi.png