Bedankt voor jouw pure inzet!

Week van de Vrijwilliger (29/02 - 8/03)

zinal-2020-02-13-restaurant-gasten-en-bediening-015.jpg

De Week van de Vrijwilliger loopt van zaterdag 29/02 tot en met zondag 8/03 en staat dit jaar in teken van het pure engagement van vrijwilligers over heel Vlaanderen.

Als vrijwilliger mag je fier zijn op je zuivere inborst. Als het ontluikende en frisse blad aan een robuuste boom, lever je zuurstof. Je zorgt ervoor dat het leven zinvol is en blijft. Je houdt verenigingen, buurten, wijken, steden en gemeenten, regio’s, het land en zelfs de wereld in stand door zurigheid te verdrijven dankzij jouw positieve energie.

Het is essentieel om waardering uit te drukken voor de puurheid die we in vrijwilligers vinden. Omwille van de cruciale rol die ze spelen in de samenleving, moeten we ze eren, danken en beschermen.

Jij als vrijwilliger draagt consequent bij aan een warme samenleving. Dankzij jou blijven rechtstreeks verbindingen bestaan met de mensen rondom je. Je geeft tijd en energie. Met de glimlach. Moeiteloos. 

Je haalt je neus niet op voor een lastige karwei of een complexe opdracht. Jij pakt problemen aan. Door je daadkracht zet je die om in een positief verhaal. Je voelt je gesterkt door de positieve personen, de sympathieken, de constructieven die met jou het vrijwilligersavontuur aangaan.

En dan dat geduld dat je telkens weer opbrengt, zelfs al zitten de omstandigheden niet mee. Dat terwijl er voor jou geen materieel of financieel gewin inzit.

Vrijwilliger, jij bent broodnodig. Vandaag, morgen en overmorgen. Dikke dank voor je zijn, je inzet, je kracht, je volharding.

Naar het dankwoord van Eva Hambach, Directeur Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.