Op stap met wandelbegeleider Bie

shutterstock-1789033571.jpg

Vrijwilliger Bie gaat al heel wat jaren mee met Intersoc. Gestart bij de poetsploeg, en gepassioneerd door de bergen gaat ze nu steevast mee als wandelbegeleider. Wandelen met Bie, dat is met een lach op het gezicht op ieders niveau genieten van een mooie wandeling.

Vrijwilligers gezocht!

Bie gaat al jaren mee met Intersoc. In die tijd ging ze naar school bij de nonnen en daar hing op een dag een papier uit “vrijwilligers gezocht”. Met het gezin deden ze nooit echt verre reizen dus dacht ze, “dit is mijn kans”. Ze meldde zich meteen aan en vertrok voor een eerste keer richting de bergen. Vanaf dat moment wist ze het al: dit is echt iets voor mij.


Komen en gaan

Toen ze terug thuis kwam, stond haar mama haar op te wachten. Het hoofdkantoor van Intersoc in Brussel had gebeld om te vragen of ze meteen terug kon vertrekken op een nieuw avontuur. Toen moest ze snel beslissen, direct terug haar koffers nemen of terugbellen om te zeggen dat ze niet meeging. Ze hakte de knoop door en zo is ze altijd met Intersoc blijven meegaan, verschillende periodes en jaren na elkaar. Ze begon bij de schoonmaakploeg omdat die vanwege hun shiften nog best veel vrije tijd hadden tussendoor. Tussen de vroege ochtendshift en de late avondshift kon ze perfect gaan wandelen. Door de jaren heen werd ze verliefd op de bergen en dalen en stapte ze over naar het wandelteam.

Uit het oog maar niet uit het hart

Toen ze kinderen kreeg, wilden die ook graag iets doen met haar tijdens de schoolvakantie en dat kon natuurlijk niet als Bie met Intersoc op wandel was. Ze koos voor haar gezin en ze moest de leuke Intersoc-vakanties even missen. Er gingen een aantal jaren voorbij en ze vergat de reizen een beetje. Op een avond kwam ze een oude vriendin tegen die toch weer over Intersoc begon. Haar kinderen waren ondertussen al wat ouder. Ze besloten samen op werkvakantie te gaan en haar liefde voor de Intersoc-reizen werd weer helemaal aangewakkerd.


Puur wandelplezier

Ook in de zomer van 2021 was Bie van de partij. Als wandelbegeleider stapt ze dagelijks heel wat kilometers af, steeds met een glimlach op haar gezicht. Snelle of minder snelle wandelaars, tijdens haar wandelingen hoort iedereen erbij en maakt iedereen deel uit van de groep. Ieder op zijn of haar tempo. Haar passie voor wandelen werkt enorm aanstekelijk en motiveert wandelaars extra om toch op die ene steile bergtop te raken als ze het even niet meer zien zitten. De andere wandelbegeleiders delen dezelfde passie en ingesteldheid.
Bie is nog lang niet uitgewandeld en al helemaal nog niet uit-ge’Intersoc’t. Als je het genoegen hebt om met haar mee te wandelen tijdens een van je reizen, moet je dat zeker doen. Wandelplezier en een brede glimlach gegarandeerd.

storage/work/vw-niet-actief-vrijwilliger-aan-het-woord.jpg