Vrijwilliger Hailie aan het woord

gz-interview-vrijwilliger.jpg

Hailie Duyck (18) was 16 jaar toen ze voor de eerste keer meeging op werkvakantie. Ze zorgt er als monitor voor dat de allerkleinste vakantiegastjes een geweldige tijd beleven. Ook in 2021 staat zij weer paraat in de kinderclubs.

Hoe heb je het vrijwilligerswerk bij Intersoc leren kennen?

Ik was al een paar keer met mijn familie op vakantie geweest naar de Intersoc-bestemmingen: Zinal, St. Moritz en Wengen. Toen ik 16 jaar was zag mijn nonkel op Facebook een oproep van een coördinator die nog een ukkiemoni zocht. Zo ben ik plots een zomer meegegaan als monitor.


Wat was je allereerste werkvakantie?

Mijn werkvakantie als 16-jarige ukkiemoni in Wengen. De eerste periode maakte ik deel uit van een vrij groot team van zeven
ukkiemonitoren, de periode nadien waren we met drie pukkiemonitoren. De grootte van je team hangt af van het aantal kindjes
in de club. Dankzij de goede begeleiding van de coördinator was ik goed voorbereid op mijn eerste werkvakanties. Ik kreeg op
voorhand veel informatie door, zoals een draaiboek van de periode. Als ervaren vakantiegast kon ik me al een goed beeld vormen van een Intersoc-vakantie.

Hoeveel werkvakanties heb je al gedaan?

Ik heb al meer dan zes werkvakanties achter de rug en in de zomer van 2021 zal ik nog vier keer meegaan als vrijwilliger. Ik heb ervaring als ukkie-, pukkie-, mini- en maximoni. Zo ben ik al doende te weten gekomen dat ik het liefst voor de jongere
kindjes zorg.

Waarom doe je deze functie(s) het liefst?

Als kind droomde ik er altijd van om zelf een crèche op te starten. Uiteindelijk ben ik net afgestudeerd als kapster, maar op deze manier kan ik die wens toch een beetje waarmaken. Ik werk namelijk nog altijd graag met kinderen. Het zijn functies die veel geduld vragen, maar waar je ook veel liefde en plezier voor in de plaats krijgt.


Wat doe je op werkvakantie zoal in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd rust ik even uit, bestel ik een drankje op het terras of doe ik een kleine wandeling in de omgeving. ’s Avonds spelen we wel eens een spelletje met de monitoren of geniet ik van een gezellig avondje.

Wat is voor jou het Intersoc-gevoel?

De groep van monitoren waarin ik terecht kom. Bij elke coördinator heb ik dit positieve gevoel al ervaren. Je wordt er altijd met open armen ontvangen.


Welke tip wil je nog meegeven aan nieuwe vrijwilligers?

Je moet zeker geen schrik hebben om een eerste keer mee te gaan. Je leert onmiddellijk nieuwe mensen kennen en belandt zeker in een leuke groep. Stel je open om iets bij te leren en geniet daarnaast ook van je vrije momenten.