Schoonmaak zou ik zeker aanbevelen, voor een prima verhouding tussen werk en vrije tijd!

Vrijwilligster Regine Christiaensen werkte afgelopen zomer mee als schoonmaker in Zinal.

393117270-6716227848487495-6149933781090298473-n.jpg

Regine Christiaensen (42 jaar) is al jaren lid van CM en ging al enkele keren met Intersoc op Oekkievakantie in Zinal. Afgelopen zomer had ze zin in een ander avontuur en besloot ze voor het eerst mee te werken als vrijwilliger schoonmaak in Zinal. Ze combineerde dit met een gezinsvakantie vooraf.

Hoe ben je bij Intersoc terecht gekomen?

We zijn al jaren lid van CM. We kenden de voordelen van Intersoc en wisten ook dat zij gezinsvakanties organiseerden. In 2013 en 2014 gingen we tweemaal met het gezin (toen nog enkel de 2 dochters) op skivakantie tijdens Oekkieweken in Zinal. Deze ervaring is ons steeds bijgebleven.

Je hebt deze zomer als vrijwilliger meegewerkt. Hoe ben je daarbij terecht gekomen?

In 2023 wisten we niet wat te doen tijdens de zomervakantie. We besloten als gezin een vakantie in Zinal te boeken begin juli. Omdat ik als mama een langere periode vakantie had, stelde ik aan jongste dochter Kirsten (14 jaar) en zoon Jorik (6 jaar) voor om langer te blijven op voorwaarde dat ik die periode zou meewerken als vrijwilliger in het hotel.

Ik vond een goede combinatie tussen vaste uren en tijd doorbrengen met de kids wel belangrijk. Na wat zoeken op de website van de werkvakanties kwam ik al snel bij de functie als schoonmaker uit. Vermits mijn dochter ouder is dan 12 jaar, en tijdens mijn werkuren ook voor zoon Jorik kon zorgen, mochten zij mij vergezellen tijdens deze werkvakantie. Ik stelde mij kandidaat via de personeelsdienst, voor de kinderen boekten we via de klantendienst.

Hoe heb je je eerste werkvakantie ervaren?

De eerste periode in Zinal was ik aanwezig als vakantiegast met het gezin. Tijdens die week heb ik af en toe informatie ingewonnen over wat er van me verwacht werd de week nadien.

En dan was het zover... Ik startte als vrijwilliger bij Intersoc. Eerst kregen we een algemene uitleg van Intersoc en de functie als schoonmaker. Vervolgens gingen we aan de slag met de klantenkamers die gepoetst moesten worden. Ik kwam in een ploeg terecht die reeds ervaring had. Met collega's die me de kneepjes van het vak leerden, maar die ook van aanpakken wisten. Vervolgens mocht ik meelopen met de meest ervaren poetsvrouw van Zinal. Ria, een toptalent in het onderhoud! Een vaste werkkracht waar ik eerst mee meedraaide. 

Poetsen was zeker niet nieuw voor mij, ik hou ons huis ook graag netjes. Op hotel gaat het er welliswaar anders aan toe, tijdsdruk (x-aantal kamers om te poetsen per duo), de verschillende onderdelen (bedden opmaken, stofzuigen, badkamer proper maken, handdoekenwissel etc.) maken het werken in duo aangenamer en vlotter.

En in je vrije tijd?

Na een voormiddag hard werken, want zo is dat op de poetsdienst, had ik om 12u vrij. Dan kon ik tijd doorbrengen met de kinderen (In de voormiddag gingen zij vaak naar de mini- en teenyclub). Namiddag gingen we dan eerst samen eten en nadien wandelen, of we spraken met andere vrijwilligers af om samen tijd door te brengen. Daarnaast denk ik nog vaak terug aan de avonden op het terras of in de bar waar ik gezellige momenten had met mensen uit verschillende functies zoals restaurant, animatieteam,... .

Hoe kijk je terug op je eerste ervaring als vrijwilliger bij Intersoc?

Als ik terugkijk, en ondertussen de wintervakanties starten, kriebelt het wel om terug te vertrekken!

De functie schoonmaker zou ik zeker aanbevelen voor een prima verhouding tussen werk en vrije tijd! Vaste werkuren gaven me de mogelijkheid om dit te combineren met de kinderen.

Momenteel heb ik nog geen verdere plannen gemaakt voor de winter/zomer. Ik kijk even uit of we het hier binnen het gezin nog geboekt krijgen en wie weet zit er weer een last-minute in (in eender welke functie, want ik sta ook open voor andere functies!).

storage/work/393117270-6716227848487495-6149933781090298473-n.jpg