Vrijwilliger Renaat aan het woord

Renaat gaat sinds zijn pensioen regelmatig met Intersoc op werkvakantie. Tijdens die werkvakanties heeft hij verschillende functies uitgeoefend, maar meestal is hij nachtwaker van dienst. 

renaat.jpg

Renaat, 56 jaar, is heel zijn leven lang zelfstandig bakker geweest. Sinds zijn pensioen gaat hij regelmatig met Intersoc op werkvakantie. Renaat is binnenkort toe aan zijn 35ste werkvakantie bij Intersoc! Tijdens die werkvakanties heeft hij verschillende functies uitgeoefend, maar meestal is hij nachtwaker van dienst. 

Waarom heb je de stap gezet om vrijwilliger te worden bij Intersoc? 

Ik ken Intersoc nog van vroeger, toen ik met mijn ouders op reis ging. Daarnaast zit het ook een beetje in mijn genen om mensen altijd te willen helpen waar ik kan. Ik ben er graag voor anderen. In een Intersoc-functie heb je veel mogelijkhe-den om vakantiegasten een aangename vakantie te bezorgen. 

35 werkvakanties bij Intersoc? Wat motiveert jou om mee te blijven gaan?

In principe ben je aan het werken, maar je verblijft in een constante vakantiesfeer waardoor je niet echt het gevoel hebt dat je moet werken. Het sociaal contact met de andere vrijwilligers en vakantiegasten en de vriendschappen die door de jaren heen worden gemaakt zijn allemaal zaken die bijdragen dat ik blijf meegaan met Intersoc op werkvakantie.

Welke functie(s) oefen jij uit tijdens je werkvakantie(s)? 

Meestal ben ik nachtwaker, maar ik heb ook al in de keuken gestaan, ben schoon-maker geweest, heb me nuttig gemaakt als tuinier en heb vakantiegasten de omgeving getoond als wandelbegeleider.

“In een Intersoc-functie heb je veel mogelijkheden om vakantiegasten een aangename vakantie te bezorgen.”

Hoe breng jij je vrije tijd door tijdens een werkvakantie?

Ik probeer tijdens de zomermaanden meestal deel te nemen aan de wandelin-gen die worden aangeboden aan de va-kantiegasten. Als het een wintervakantie is, ga ik meestal met de sneeuwraketten op wandel. Ik kies de activiteiten uit het programma dat opgesteld wordt voor de vakantiegasten.

Hoe verloopt het contact met de andere vrijwilligers en hotelgasten?

Zeer goed. Als je al enkele jaren meegaat met Intersoc, zijn er bij het vertrek naar je bestemming altijd wel enkele vrijwilligers die je tijdens een andere werkvakantie al hebt leren kennen. Maar ook wanneer je bij de start van de vakantie nog niemand kent, ontmoet je bijna onmiddellijk nieuwe mensen wanneer je samenwerkt of tijdens je vrije momenten. Iedereen is zeer sociaal. Doordat de vakantiegasten zich in de vakantiesfeer bevinden, ver-loopt de communicatie met hen ook heel vlot en positief.

Wat was je mooiste Intersoc-moment?

Afgelopen krokusvakantie gaf ik een drink voor mijn 56ste verjaardag. Tijdens mijn speech in het personeelsrestaurant, kreeg ik plots een taart met vuurwerkstokjes van de andere medewerkers en vrijwilligers. Ik was daar echt van aangedaan. Een mooi moment dat ik nooit zal vergeten.