“De ukkieclub is niet gemakkelijk, maar de liefde van de kinderen compenseert dat.”

wengen.jpg

Kira Follet (31) en Hermien Dhelft (22) zijn twee van onze animatoren die in de ukkieclub staan: de club voor onze jongste vakantiegastjes van 0 tot 2 jaar. Bewonderenswaardig, want het is nochtans niet de makkelijkste club. Maar de liefde van de kinderen maakt het de moeite waard. 

Kusjes van de kindjes

“Ik ga al zeven jaar mee als vrijwilliger met Intersoc en meestal kies ik ervoor om  voor de jongste kindjes te zorgen”, vertelt Kira. “De ukkieclub is geen gemakkelijke club. Je ververst luiers, geeft papjes en verzorgt de kindjes als ze ziek zijn. Daarnaast ben je niet zoveel buiten als de andere clubmonitoren. Maar de liefde van de kinderen compenseert dat ruimschoots. Ik vind het geweldig wanneer de kindjes komen aanlopen om een kusje te geven. Ook de dankbaarheid van de ouders is een reden waarom ik graag in de ukkieclub sta.”

img-0467-bewerkt.jpg

Hart verloren

Hermien ging deze zomer voor de derde keer mee als ukkiemoni. “Ik zorg graag voor de kinderen en vind het belangrijk om ze een veilig gevoel te geven”, zegt ze.

Ook de medemonitoren zorgen ervoor dat de dames met plezier op werkvakantie gaan. “Ik ken de mensen waarmee ik in de club sta en ik weet dat we goed samenwerken. Ik ga eigenlijk vooral mee op werkvakantie voor de vriendschappen”, zegt Kira. Hermien kan dat bevestigen: “Je werkt in een leuke omgeving met een groep die sterk aan elkaar hangt. Je voelt je meteen welkom en het lijkt alsof je wordt opgenomen in een familie.”

Voor Kira zijn de troeven van een werkvakantie als animator bij Intersoc duidelijk: “De liefde van de kinderen, de ploeg en de omgeving: ik heb er mijn hart aan verloren.”