“We verdelen het werk en tussendoor lachen we veel. Zo gaat de tijd sneller vooruit.”

img-0920.jpg

Dorien Hendrix (26) werkte voorbije winter voor het eerst mee als schoonmaker in Hotel Palace in Wengen. Die eerste ervaring beviel haar prima want dankzij de leuke collega’s vloog de tijd voorbij.

Hoe ben je bij Intersoc terechtgekomen?

"Mijn tante is in 2009 beginnen meegaan als vrijwilliger en zij heeft mij meegevraagd. Het is een beetje een uit de hand gelopen hobby geworden bij haar, want ze gaat nu elk jaar mee. En dit jaar ben ik voor het eerst meegekomen." 

Wat zijn je eerste indrukken van de functie als schoonmaker?

"Het bevalt me wel, maar je moet veel geluk hebben met de collega met wie je samenwerkt en dat heb ik. Marleen en ik zijn op elkaar afgestemd: we verdelen het werk en tussendoor lachen we veel. Zo gaat de tijd sneller vooruit."

"Als schoonmaker heb je goede uren. We beginnen om half acht ’s ochtends te werken en zijn vaak in de namiddag vrij, waardoor ik kan gaan skiën. Maar ook de functie zelf is aangenaam. ‘Schoonmaak’ is een groot woord want je moet bedden opmaken, de gastenkamers stofzuigen en de badkamers proper maken. Ik heb in mijn studententijd veel als schoonmaakster gewerkt, maar dit kan je daarmee niet vergelijken. Hier is het niet vies en het is geen te zwaar werk. Ik had het eigenlijk erger verwacht dan het is."

Hoe is het contact met de andere vrijwilligers?

"Aan de eettafel zit je iedere dag eens bij iemand anders. En iedereen kent iedereen. Het is precies een familie. Ik vind dat heel mooi."

Zou je anderen aanraden om mee te gaan?

"Ja, ik heb mijn vriendin al gestuurd. Er heerst hier een leuke sfeer, je hebt een vakantiegevoel en je hebt voldoende vrije tijd. Je wordt niet betaald voor je werk, maar als je met die mentaliteit komt, zit je niet op de juiste plaats. Ik ben 17 jaar bij de Chiro geweest, waarvan zes jaar als leiding. Dat is ook vrijwilligerswerk waarbij je je inzet zonder betaald te worden."

Welke mentaliteit moet je dan wel hebben als vrijwilliger bij Intersoc?

"Je moet gewoon naar hier komen en je werk doen. Als je je voeten eraan wil vegen, kom je beter niet."

Wat vind je van Wengen?

"Super mooi. Maandag zijn we met het treintje helemaal naar boven gegaan om dan naar beneden te skiën. Toen dacht ik wel ‘wauw’. De natuur brengt je helemaal tot rust." 

"Hotel Palace vind ik gezellig. De personeelskamers zijn niet heel nieuw, maar ik moet zeggen dat het goede bedden zijn. En als het proper is, is het al veel."