Vervolgopleiding sneeuw- en skimonitoren

-dsc8867.jpg

Situering van de opleiding

Vrijwilligers die onze basisopleiding gevolgd hebben en willen blijven meewerken in onze skiwerking, moeten verplicht deelnemen aan de vervolgopleiding. De vervolgopleiding is een traject dat voor skimonitoren en -begeleiders uit drie modules bestaat. Voor sneeuwmonitoren- en begeleiders gaat het om twee modules. Nadat je de nodige modules gevolgd hebt, is je opleiding bij Intersoc compleet. 

Eén module beslaat één opleidingsdag. Skimonitoren en -begeleiders zullen dus in totaal aan drie opleidingsdagen moeten deelnemen, sneeuwmonitoren en - begeleiders aan twee opleidingsdagen. Je kan meewerken ook al heb je het volledige opleidingstraject nog niet afgerond. Heb je alle modules succesvol afgerond, dan kan je niet meer deelnemen aan de modules van de vervolgopleiding.

Wat houdt de opleiding in?

Voor skimonitoren zijn er drie verschillende modules die elk rond andere aspecten werken. 

De modules voor skimonitoren moeten in chronologische volgorde gevolgd worden. Na de basisopleiding volg je dus module 1, daarna 2 en tot slot 3.

Sneeuwmonitoren hebben hun opleidingstraject vervolledigd na twee modules. Module 2 wordt dit jaar enkel op zaterdag 30 september 2023 aangeboden, module 1 gaat enkel door op zondag 8 oktober 2023 (Data 2024 worden later nog aangevuld).

Moet ik deelnemen aan de vervolgopleiding?

Wil je blijven meewerken in onze skiwerking, dan is het verplicht om na de basisopleiding de vervolgopleiding te starten.

Je kiest zelf op welk tempo je de opleiding vervolledigt. We letten er gewoon op dat het maximaal twee jaar geleden is dat je een opleiding gevolgd hebt wanneer we je een nieuwe opdracht toewijzen.

Wie bijvoorbeeld in 2022 de basisopleiding of module 1 gevolgd heeft, kan dus wachten tot 2024 om respectievelijk module 1 of module 2 te volgen.

Heb je alle modules succesvol afgerond, dan moet je niet meer deelnemen aan een vervolgopleiding. Het spreekt voor zich dat je je eigen ski- en lesvaardigheden blijft onderhouden en bijschaven. Je bent nooit te oud om iets bij te leren.

Ik nam in het verleden al deel aan een of meerdere module(s), maar ik weet niet meer welke module dat was. Welke module moet ik volgen? 

Bij je inschrijving dien je enkel te selecteren of je het opleidingstraject voor sneeuw- of skimonitoren wenst te volgen. Wij bekijken dan welke module je moet volgen. Dit kom je op de opleidingsdag te weten. Blijkt dat je de laatste module gevolgd hebt, dan krijg je een tweetal weken na je inschrijving van ons bericht dat je niet meer hoeft deel te nemen.

flowchart-intersoc-skiwerking-2020.jpg
-dsc7967.jpg

Praktische info

Wanneer

Zaterdag 28 september 2024 

Zondag 6 oktober 2024

Waar 

SnowWorld Antwerpen
Moerelei 123
2610 Wilrijk

Kostprijs

De kostprijs van een opleidingsdag bedraagt €40.

In het inschrijvingsgeld is het volgende inbegrepen:

  • Volledige dag toegang tot de indoorskipiste
  • Huur skimateriaal,
  • Eén warme lunch met een drankje,
  • Les door ervaren skimonitoren van Intersoc en docenten van BFSI,

Skikledij

Breng zelf skikledij en voldoende warme kledij mee. Skimateriaal krijg je ter plaatse.

Inschrijven

De inschrijvingen starten eind juni 2024.

Inschrijven doe je via je profiel. Heb je nog geen profiel? Maak er dan hier een aan.

Je kan zelf kiezen welke dag je deelneemt. Wij bepalen op basis van de opleiding(en) die je de voorbije jaren al gevolgd hebt, of je module 1, 2 of 3 volgt.

-dsc7875.jpg