Verbania,

laat je verleiden door het water van het Lago Maggiore

lago-maggiore.jpg

Verbania is een stad  in de Noord-Italianse regio Piemonte. Ze is gelegen aan de westkant van het Lago Maggiore. 

Dankzij het zonnige weer en het verfrissende water van het Lago Maggiore is Verbania de ideale vakantieplek voor watersportliefhebbers. Vanaf het Lago Maggiore kan je ook de veerboot nemen naar Laveno, Stresa of de Borromeïsche eilanden.

Maar ook wandelaars komen er aan hun trekken. Vanuit Verbania maak je prachtige wandelingen in de Val Grande, het grootste natuurgebied van Italië met bijna 12.000 hectare ongerepte natuur.

Verblijf in hotel Il Chiostro

Verbania is een partnerbestemming. Het vakantiedomein wordt dus niet door Intersoc geleid, maar er is wel een animatieteam van Intersoc aanwezig.

Hotel Il Chiostro is een gerenoveerd klooster gelegen in Intra, de oude binnenstad van Verbania, en aan de oevers van het Lago Maggiore. 

Je verblijft als vrijwilliger in volpension. Per dag krijg je ook bonnetjes waarmee je gratis drankjes aan de bar kan bestellen.

Overnachten doe je in twee- of driepersoonskamers met sanitair. Handdoeken en lakens zijn aanwezig.

Activiteiten in de omgeving

Kabelbaan naar Mottarone

Vanaf de Piazzale Lido kan je omhoog gaan met de kabelbaan en genieten van een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore. Durvers maken er een spectaculaire rit op de rodelbaan.

Santa Catarina del Sasso

Dit klooster is gebouwd tegen de rotswand aan de oostzijde van het Lago Maggiore op ongeveer 13 km van Verbania. Te bereiken met de veerboot.

Markt in Intra

Iedere zaterdag is er een grote markt in Intra van 9 tot 16 uur. Van juli tot september is er op vrijdagavond ook een antiekmarkt in Pallanza.

Eilanden verkennen

Aan het Lago Maggiore kan je met de boot de Borromeïsche eilanden bezoeken. Laat je bekoren door de pracht van de tuinen en het paleis op Isola Bella.

Fietsen

In het dorp kan je fietsen huren waarna je de stad op eigen tempo kan verkennen.

Functies in Verbania

dsc-0943.nef.jpg

Coördinator animatieteam

img-7127.jpg

Clubmoni 3-14 jaar (zomer - partner)