Enthousiaste jobstudenten aan het werk in Zwitserland

cynthia-ang-mathias-en-phaedra.jpg

Begin juli gingen de eerste jobstudenten aan de slag in onze hotels in Tsjechië en Zwitserland. Ook in Hôtel Les Diablons in Zinal, Zwitserland namen een aantal jobstudenten hun intrek. De goesting om er in te vliegen was voelbaar bij ervaren jobstudenten Cynthia, Ang, Mathias en Phaedra en bij nieuweling Nina. 

Cynthia, Ang, Mathias en Phaedra, jullie lijken elkaar te kennen?

“Ja, wij kennen elkaar nu al enkele jaren. We zijn eigenlijk vrienden geworden tijdens onze eerste werkvakantie bij Intersoc. Sindsdien proberen we elk jaar in dezelfde periodes te werken. Het is ondertussen al het derde jaar dat we een studentenjob bij Intersoc doen. Behalve voor Ang, hij heeft een jaartje minder op de teller staan.”

Wat houdt jullie studentenjob juist in?

“We werken alle vier als jobstudent in het restaurant. Onze hoofdtaak is om de tafels van de vakantiegasten af te ruimen na iedere maaltijd en er voor te zorgen dat de tafels netjes gedekt zijn voor de volgende maaltijd. Het werken op zich valt eigenlijk wel mee hoor. Op drukke momenten kan het wel eens zwaar zijn, maar het is gewoon cool dat we zoveel vrije tijd krijgen. In het restaurant zijn er namelijk drie shiften, waarvan we er twee werken. Meestal zijn dit de ochtend- en avondshift, wat betekent dat we tussendoor vrij zijn. Die vrije tijd gebruiken we dan om er zelf even op uit te trekken in het mooie Zinal en zijn omgeving.”

Jullie zijn ervaren jobstudenten bij Intersoc. Wat zijn jullie verwachtingen voor deze zomer?

“Het is altijd al tof geweest, maar sinds dit jaar is er een nieuwe bazin dus wie weet… (lacht) Nee nee, we verwachten evenveel fun als de afgelopen jaren en we kijken er weer naar uit om er in te vliegen. Het is super om centjes te kunnen verdienen terwijl we ons eigenlijk toch een beetje op vakantie wanen.”

cynthia-ang-mathias-en-phaedra.jpg

Nina, hoe ben jij als jobstudent bij Intersoc terechtgekomen?

“Vorig jaar ben ik met mijn vriend en zijn familie op reis gegaan met Intersoc. We trokken toen naar St. Moritz in Zwitserland. Het was daar zó mooi… Ik reis enorm graag en ik hou ervan om te kunnen sporten in de natuur. Het leek mij dan ook een buitenkans om als jobstudent voor Intersoc te kunnen werken. Op mijn vrije momenten zal ik proberen om zoveel mogelijk van de prachtige natuur in Zinal te genieten.”

Deze studentenjob is iets compleet nieuws voor jou. In welke functie zal je werken en wat verwacht je ervan?

“Ik zal in het restaurant werken. Eerlijk gezegd weet ik niet heel goed wat ik van het werk zélf mag verwachten. Ik vermoed dat ik zal mogen helpen bij het afruimen en dekken van de tafels. Aangezien de meesten van ons jobstudenten of vrijwilligers zijn denk ik wel dat er een goede werksfeer zal zijn.”

En wat verwacht je van je verblijf in Zinal in het algemeen?

“Hmm… Ik hoop dat ik heel wat nieuwe mensen mag ontmoeten en dat ik aan heel wat buitenactiviteiten kan deelnemen. Ik hou ervan om buiten te sporten en dat telt dubbel zo hard wanneer dit in een berg- en bosrijke omgeving kan gebeuren. Ik zal hier twintig dagen blijven dus ik ga proberen om er zoveel mogelijk op uit te trekken.”

nina.jpg