Zinal,

nabij indrukwekkende vierduizenders

banner-zinal-min.jpg

Het bergdorpje Zinal in Zwitserland is ondertussen al een klassieker in ons vakantieaanbod. Zinal is gelegen op 1670 meter hoogte aan het einde van de Val d'Anniviers, een vallei in het westelijke deel van het kanton Wallis. Door zijn ligging is Zinal onze rustigste bestemming, maar toch valt er van alles te beleven. 

Genieten aan het einde van de vallei

Zinal is een populaire bestemming bij bergbeklimmers door de nabijheid van indrukwekkende vierduizenders zoals Weisshorn, Zinalrothorn en Dent Blanche. Ook wandelaars en fietsers komen er ruimschoots aan hun trekken.

Wat dacht je van een wandeling naar de indrukwekkende stuwdam van Moiry? Lac de Moiry is 148 hoog. Laat je niet afschrikken door de enorme betonmassa. Eens boven beneemt het helderblauwe water je de adem.

Ook wie nood heeft aan ontspanning is in Zinal op de juiste plek; het is niet voor niets onze rustigste bestemming. Kuier rond in het nabijgelegen bloemendorpje Grimentz en ontdek er de 34 soorten geraniums die de balkons van de chalets versieren. Je laadt er zonder twijfel je batterijen op.

Een volledig overzicht van de activiteiten in de omgeving vind je in Aximfo.

Meer informatie over Zinal, de streek en Zwitserland vind je op de volgende websites: www.zinal.chwww.anniviers.ch www.wallis.chwww.MySwitzerland.com

Verblijf in Hôtel Les Diablons 

Hoteldirecteur: 

Hôtel les Diablons
Rue Montferrier 15
CH 3961 Zinal

0041 27 476 11 11
zinal@intersoc.be

Hôtel Les Diablons beschikt over een groot terras en biedt toegang tot een overdekt zwembad met een wellnessgedeelte. Verder is er een gratis parking waar je je auto kan parkeren, mocht je met eigen vervoer komen.

Als vrijwilliger verblijf je net als onze vakantiegasten in all-informule. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds heb je de keuze uit een buffet. Frisdranken, koffie, thee, pils en wijn zijn in het all-in aanbod inbegrepen. En in de namiddag kan je jezelf verwennen met een ijsje (15u00-18u00). 

Overnachten doe je in twee- of driepersoonskamers met gedeeld sanitair. Er is geen lift in het personeelsgebouw. Handdoeken en lakens zijn aanwezig en moet je dus niet zelf meenemen.

Tussen 15 uur en 17 uur kan je intrek in je kamer nemen. Het kan zijn dat je eerste shift al begint voor je toegang tot je kamer hebt. Werk je mee in een functie waarvoor je werkkledij nodig hebt, leg die dan bovenaan je koffer. Niet zeker of je werkkledij nodig hebt? Kijk het hier even na.

Met eigen vervoer naar Zinal

Vertrek je met eigen vervoer op werkvakantie, hou er dan rekening mee dat je op je eerste werkdag tegen een bepaald uur in het hotel verwacht wordt. Vrijwilligers in hotelfuncties moeten ten laatste om 10 uur aanwezig zijn, animatoren om 13 uur. 

De dag voordien in het hotel toekomen is enkel mogelijk op aanvraag. 

Hou er rekening mee dat enkel vrijwilligers in een beperkt aantal leidinggevende functies recht hebben op een wagenverzekering en een tussenkomst in de kosten.

Op de Zwitserse snelwegen is een autowegenvignet verplicht. Meer informatie vind je hier.

Tarieven uitstapjes, faciliteiten en huurmateriaal 

Uitstapjes 

Vrijwilligers kunnen net als onze vakantiegasten een aximo-pas aankopen aan 22 CHF, hiermee kan je gratis naar het gemeentelijk zwembad , de PTT bussen nemen naar alle plekjes in de Val D’anniviers.  Je krijft 50 % korting op de kabelbanen . 

In je vrije tijd kan ook je deelnemen aan de activiteiten en uitstappen georganiseerd door het animatieteam. Het merendeel van het aanbod is gratis, zo niet betaal je het klantentarief. 

Faciliteiten

De toegang tot het zwembad is inbegrepen in de Aximopas. Wie niet over een pasje beschikt, betaalt 10 CHF. Toegang tot het wellnessgedeelte bedraagt 10 CHF.

Huurmateriaal

Materiaal Prijs
Transformatiestekker 5 CHF waarborg
Rugzak 5 CHF waarborg
Overig sportmateriaal 5 CHF waarborg

* prijzen onder voorbehoud van wijzigingen.

Functies in Zinal

img-8125.jpg

Ukkiemoni (0 - 2 jaar)

dsc-3545-2.jpg

Coördinator animatieteam

img-0476.jpg

Teenymoni (11 - 14 jaar)

dsc-0566.jpg

Adomoni (15 - 17 jaar)

img-1695.jpg

Wandelbegeleider

img-0960.jpg

Minimoni (5 - 6 jaar)

img-0150.jpg

Groentekuiser

dsc-2321.jpg

Allround hotelmedewerker / chauffeur

20170717-163946.jpg

Pukkiemoni (3 - 4 jaar)

dsc-9830.jpg

Medewerker personeelsrestaurant

img-3932.jpg

Receptionist

img-0240.jpg

Arts

3.-donderdag.-12-9-36.jpg

Appman / Appvrouw

dsc-9001.jpg

Ontbijt- en keukenhulp

dsc04072.jpg

Muzikant

img-5090.jpg

Kindershowmedewerker eigen show

img-2395.jpg

Restaurantmedewerker

img-4245.jpg

Allround keukenhulp

intersoc-sankt-moritz-high-res-51.jpg

Sportmonitor MTB

z-3727.jpg

Plongeur

dsc-9004.jpg

Schoonmaker

img-0168.jpg

Medewerker was en strijk

clijmans-steven-1.jpg

Afwasser

dsc-1614.jpg

Nachtwaker

storage/work/image00017.jpeg

Maximoni (7 - 10 jaar)

img-0840.jpg

Barmedewerker

-dsc6655.jpg

Audiovisuele medewerker

dsc-2854.jpg

Verpleegkundige