“Het is heel plezant om een heel hotel uit de bol te zien gaan."

img-4698.jpg

Thomas Herreman (39) is een vaste waarde bij Intersoc. Al sinds 2002 laat hij als DJ onze vakantiegasten hun beentjes op de dansvloer strekken.

“Ik ga al sinds 2002 mee als DJ met Intersoc, nadat ik een oproep in de krant gelezen had. Ik had toen nog veel vrije tijd als student en niet veel geld om op vakantie te gaan, dus een werkvakantie bood de ideale gelegenheid om eens weg te zijn. Ik heb toen vrij impulsief beslist om mee te gaan en dan ben ik op de slaaptrein naar St. Moritz gestapt.”

“Het was een heel positieve eerste ervaring. Ik kreeg als DJ de kans om meer ervaring met een live publiek op te doen. Ik speelde wel al eens op school- of privéfeestjes, maar echte ervaring komt door het te doen en een hotel biedt een goede setting.”

“De zomer daarna was ik in Leysin en de periode erna kwamen ze een DJ te kort in Val-d’Isère, Frankrijk. Ik ben dan met een bergtreintje doorgereisd en daar heb ik mijn vriendin leren kennen. We zijn dus een Intersoc-koppel.”

 “Om in een Intersoc-hotel te spelen is er wel wat voorbereiding nodig. Voor ik op werkvakantie vertrek probeer ik al wat muziek bij elkaar te zoeken waarvan ik denk dat ze gaat aanslaan.  Eens ter plaatse is het ook niet zomaar wat plaatjes door elkaar mixen. Ik ben bijvoorbeeld betrokken bij de kindershows. Zo heb ik eens een hele dag geoefend aan een goochelshow omdat op het moment dat de duif uit de goochelaar zijn mouw kwam, een geluidje moest afgespeeld worden. Maar dat maakt het ook boeiend, leerrijk en uitdagend.”

“Als DJ kan ik mij vaak overdag vrijmaken, waardoor ik tijd met mijn gezin kan doorbrengen.  Andere dagen is het dan weer van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werken, bijvoorbeeld wanneer er gerepeteerd moet worden met de clubs om een show in elkaar te steken. Het is wel leuk om achteraf te zien dat het werk geleid heeft tot een grote show waar een hele zaal enthousiast op reageert. Dat geeft mij een goed gevoel.”

“Een doorsnee dag ziet er als volgt uit: vanaf 17u voorzie ik achtergrondmuziek in het hotel. Soms vraagt de coördinator mij ook om leuke kindermuziek te spelen wanneer de clubjes toekomen van een wandeling. Daarna zet ik de kinderfilm op, die gevolgd wordt door de kindershow van 19u tot 19u30. Daarna is er avondanimatie, zoals een dansavond.”

“Op zo’n dansavond heb je niet altijd zelf in de hand wat er gebeurt. Mensen die een hele dag in de bergen gewandeld of gefietst hebben, zijn ’s avonds kapot. Die kruipen vroeg hun bed in en dan sta je soms voor een lege zaal te draaien, maar dat vind ik niet zo erg.”

“Ik ga soms ook in de winter mee en dan merk je goed het verschil van vakantie tot vakantie. De eerste vakantieperiode in de winter is de kerstvakantie en dan is het heel rustig. Je moet daar in meegaan. Als een liedje niet aanslaat, slaat het niet aan. De tweede vakantieperiode is het oud op nieuw en dan willen de mensen eens goed feesten. Het is heel plezant om een heel hotel uit de bol te zien gaan. Dat zijn de momenten waarvoor ik het doe.”

 “Ik raad het absoluut aan om als DJ mee te gaan met Intersoc. Het is een mooie kans om ervaring op te doen. Voor DJ’s die in hun slaapkamer aan het oefenen zijn en de stap naar een live publiek willen zetten, is het zeker een aanrader.”