Als zestienjarige animator naar Zwitserland

dsc-0880.jpg

Vorige zomer vertrok de ondertussen 17-jarige Lot Samyn voor het eerst als vrijwilliger naar St. Moritz in Zwitserland. Ze hielp er tien dagen mee als animator in de miniclub. Hieronder brengt ze verslag uit van haar ervaring.

"Vroeger zijn we met ons gezin een aantal keer met Intersoc op reis geweest. Ik vond het altijd super om de spelletjes te spelen die de animatoren voor ons voorbereid hadden. Als kind droomde ik er dan ook van om later zelf voor de kindjes te mogen zorgen."

lot.png

"Toen ik zag dat de minimumleeftijd verlaagd werd naar zestien jaar, heb ik dan ook geen minuut getwijfeld. Ik besloot me meteen in te schrijven voor één periode in het mooie St. Moritz in Zwitserland. Daar had ik al twee keer verbleven als vakantiegast. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat er nog plaats vrij was voor enkele andere periodes, dus ben ik vorige zomer in totaal drie keer als vrijwilliger meegegaan."

foto-lot-samyn.png

"Al snel werd duidelijk dat moni bij Intersoc zijn wel iets voor mij was. Ik vond het fantastisch om voor de kindjes te mogen zorgen en om samen met hen spelletjes te spelen en op daguitstap te gaan. En dat allemaal op een prachtige bestemming. Het was best wel een drukke vakantie, maar toch genoot ik er met volle teugen van."

"Sommige vakantieperiodes zijn er heel wat animatoren nodig en daarom vind ik het een meerwaarde om jongeren vanaf 16 jaar te laten meehelpen op deze reizen. Mijn droom om animator te worden is alvast mogen uitkomen en mijn eerste ervaring was positief. Ik heb heel veel geleerd van moni's die al jaren meegaan. Voor mij is een werkvakantie voor herhaling vatbaar."

Lot Samyn