"Skimonitor zijn vergt veel energie, maar het is een passie."

dsc-1632.jpg

Henri Naessens (27) werkte het voorbije winterseizoen voor het eerst mee als skimonitor met Intersoc. Ook deze winter zal hij zijn passie voor skiën weer delen met de kinderen op de pistes in Wengen en Zinal in Zwitserland.

“Ik heb vorig jaar de basisopleiding gevolgd om mee te kunnen gaan als skimonitor. Ik werd daarna gecontacteerd door skichef Eric om mij bij zijn team te voegen en ik heb meteen ja gezegd. Ik zag een werkvakantie als een uitlaatklep.”

“Ik ski heel graag en ik werk graag met kinderen, dus skimonitor zijn is een ideale functie voor mij. Ik vind het leuk om een glimlach op de kinderen hun gezicht te brengen en om hen te helpen iets te verwezenlijken. Ik probeer hen te motiveren door ervoor te zorgen dat het skiën leuk blijft en door verrassingseffecten in te bouwen, bijvoorbeeld door naar een nieuw skigebied te gaan.”

“Ik hecht veel belang aan het veiligheidsaspect van de functie. De bergen zijn hoog en soms risicovol. Binnen de pistes is alles veilig, maar kinderen zijn motorisch nog niet volledig ontwikkeld, dus er kan altijd iets gebeuren. Ook sneeuwgewenning vind ik belangrijk. Ik vind dan ook dat sneeuwmonitoren evenveel respect verdienen als skimonitoren. Uiteindelijk vormen we allemaal samen een team.”

“De dag van een skimonitor begint met een goed ontbijt. Daarna wacht je de kinderen op en ga je samen  met hen naar de skilift. Dan geef je twee uur in de voormiddag en twee uur in de namiddag les. Na de les heb je zelf ook nog wat tijd om te skiën.”

“Als je tevreden kinderen hebt, is je dag helemaal goed. Ik haal mijn voldoening uit een goed contact met de kinderen, maar ook met hun ouders. Zij geven ons namelijk hun kostbaarste bezit mee. Skimonitor zijn vergt veel energie, maar ik vind het zeker geen werk; ik noem het een passie.”