“Sneeuwmonitor is een vrije zware functie, maar de kinderen maken alles goed.”

gigi-2.jpg

Gigi De Wannemaeker (53) combineert in de functie van sneeuwmonitor haar ervaring als kleuterjuf met haar passie voor het skiën.

Kan je jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Gigi De Wannemaeker. Ik ben 53 jaar en ik ga al voor de derde keer mee met Intersoc als sneeuwmonitor. Als sneeuwmonitor staan wij in voor de eerste skibeleving van de 3 en 4-jarigen.”

Waarom ga je mee als vrijwilliger op een Intersoc werkvakantie?

“Ik ben van jongs af aan al monitor bij verschillende verenigingen en ik ben ook kleuterjuf geweest. Via de CM heb ik Intersoc leren kennen en ook mijn nichtje ging vaak mee als vrijwilliger."

"Kleuterjuf zijn verleer je niet. Ik heb nog steeds een groot hart voor jonge kinderen. Deze combinatie van animator en kleuterjuf zijn én mijn passie voor skiën is de ultieme vrijwilligersformule.”

Wat is je leukste herinnering aan deze week?

“Ik heb er kei veel! Elke dag is een leuke herinnering. ’s Avonds bespreek ik mijn dag met mijn collega-sneeuwmonitor en zo genieten we samen van alle kleine momentjes met de kinderen. Bijvoorbeeld wanneer de kinderen aan hun ouders vertellen wat ze gedaan hebben: dat ze al kunnen glijden en hebben leren stoppen… Door die enthousiaste verhalen aan de mama’s en papa’s weet je dat de kinderen het leuk vonden!”

Wat is er leuk aan het vrijwilligerswerk bij Intersoc?

“Werken met vrijwilligers geeft een ander gevoel. Iedereen loopt hier super vrolijk en ontspannen rond. Dat zorgt voor een unieke sfeer!”

Hoe is het eten hier?

“Wij worden hier qua eten enorm in de watten gelegd. Er is een ruime keuze via een buffetformule. De vis vind ik steeds overheerlijk. Er is altijd een gezonde en een iets minder gezonde optie. Dus voor ieder wat wils.”

Nog een boodschap die je wil meegeven aan toekomstige vrijwilligers?

“Als sneeuwmonitor heb je fysiek een vrij zware week maar je krijgt telkens zo’n leuke ervaring in de plaats. De kindjes die in je armen vliegen, dankbare ouders, leuke avonden met de andere vrijwilligers… Ik kan het iedereen aanraden!”

Welk cijfer geef je deze week?

“Een dikke 9 op 10!”

gigi-1.jpg