Op stage in het mooie, besneeuwde Zinal in Zwitserland

intersoc-037.jpg

Op 16 februari 2018 vertrokken 6 leerlingen van VKO Opwijk en hun stagebegeleiders met de bus naar het winterse Zinal in Zwitserland. De leerlingen kinderzorg en sociale en technische wetenschappen zullen er tien dagen de kindjes in de pukkieclub (3 - 4 jaar) amuseren. In twee blogposts vertellen ze ons over hun buitenlandse stage. In deze post delen ze hun eerste indrukken. Lees hun tweede verslag hier.

17/02/2018

Vol spanning op weg naar Zinal

"Met heel veel positieve spanning en nieuwsgierige zenuwen, maar vooral heel veel zin, stonden we vrijdagavond vertrekkensklaar in Brussel. Maanden keken we ernaar uit en er werden vele voorbereidingen getroffen om de kindjes, maar zeker ook de ouders, een hele fijne week te bezorgen. En dan was het eindelijke zover! Wij de bus op richting Zinal, richting de sneeuw!"

Handen uit de mouwen in de pukkieclub

"Op zaterdagochtend kwamen we toe in het mooie, besneeuwde Zinal. Nu kon het echt beginnen. We toverden de kinderclubs om tot een heus speelparadijs met verschillende speelhoeken. Er werden raamstickers geplakt, vlaggetjes omhoog gehangen, sneeuwmannen gemaakt en ballonnen opgeblazen. We zorgden voor een aangename pukkieclub voor jong en oud. Nu zijn we klaar om er volledig in te vliegen." 

Silke, Chloë, Jitse, Tina, Yente en Sarah