"Onze stage was super tof, maar nu hebben we last van heimwee."

intersoc-024.jpg

Op 16 februari 2018 vertrokken 6 leerlingen van VKO Opwijk en hun stagebegeleiders met de bus naar het winterse Zinal in Zwitserland. De leerlingen kinderzorg en sociale en technische wetenschappen hebben er tien dagen voor de kindjes in de pukkieclub (3 - 4 jaar) gezorgd. In twee blogposts delen ze hun Zwitserse avontuur met ons. Lees hun eerst blogpost hier.

23/02/2018

Plezier met Intersoc-mascotte Oekkie 

"Dansen, zingen, knutselen, sleeën, spelen in de sneeuw: we hebben de hele dag plezier in onze pukkieclub. De driejarige pukkies skiën in de voormiddag en komen in de namiddag in ons clubje spelen. In namiddag draaien de rollen om en gaan de vierjarigen skiën. Soms komt lieve Oekkie op bezoek. Dan skiet hij mee en tovert hij steevast een glimlach op de kindjes hun gezicht."

"Vandaag volgden we de wortels die Oekkie verstopt had en zo kwamen we bij zijn huisje terecht. Wat is het hier een fijne week!"

Sneeuwgroetjes van ons!

08/03/2018

Met een koffer vol ervaringen naar huis

"Willen we iedereen aanraden om zich kandidaat te stellen als stageschool bij Intersoc? Volmondig, ja! Of we opnieuw zouden meedoen? Volmondig, ja! Of het een ervaring is die we nooit meer zullen vergeten? Volmondig ja, ja, ja!"

"In een week tijd, wat voor een stageperiode een hele korte tijd is, leerden we heel veel bij. Doordat we verantwoordelijk waren voor de pukkieclub kozen we zelf welke activiteiten we organiseerden, welke werkjes we knutselden, welke dansjes we de kindjes aanleerden, ... Kortom, we konden ons creatieve ei helemaal kwijt. We konden ook altijd bij onze stagebegeleiders en de coördinator van de animatie terecht voor ondersteuning."

img-20180222-104549-1.jpg

Afstuderen van de middelbare school 

"Onze tien dagen in Zwitserland vlogen voorbij. We leerden heel wat competenties bij die ons gaan helpen bij het behalen van ons middelbareschooldiploma op het einde van het schooljaar.  Daarnaast kregen we ook meer zelfvertrouwen en leerden we om samen te werken."

"We kijken met een heel fijn gevoel op onze stage terug, maar we hebben ook last van heimwee! Wat was het een toffe ervaring en een toffe stageperiode bij Intersoc! Bedankt!"

Silke, Chloë, Jitse, Tina, Yente en Sarah