“We zijn bijna niet meer thuis.”

img-0308.jpg

Gerard Thelinge (72) en Louise Boey (70) gaan al vijf jaar mee als vrijwilliger met Intersoc en ze zijn niet te stoppen. Deze zomer alleen al gingen ze meer dan tien keer op werkvakantie. Geen wonder dus dat ze bijna niet meer thuis zijn.

Thuiskomen

“We zijn als vrijwilligers bij Intersoc gestart doordat een medewerker ons voorstelde om eens mee op werkvakantie te gaan. Sindsdien zijn we bijna niet meer thuis. Afgelopen winter gingen we meer dan vijf keer op werkvakantie en deze zomer zijn we al tien keer meegaan.”

We gaan altijd naar Zinal, want het voelt er als thuiskomen. We kennen alles en iedereen, het personeel is vriendelijk en we voelen ons deel van de groep.”

storage/work/img-0268.jpg

Voldoening uit het werk

Bij een werkvakantie komt het werk op de eerste plaats en daarna pas de vakantie, maar we halen voldoening uit ons werk. We geven de voorkeur aan schoonmaak omwille van de dankbaarheid van de gasten.”

“Ondanks het werk voelt het toch als vakantie, mede dankzij de vriendschap onder vrijwilligers. En er wordt voor de vrijwilligers gezorgd: we krijgen treintickets toegestuurd, we worden opgepikt in Brussel-Zuid, het vervoer wordt voor onze geregeld. Mocht het anders zijn, dan zouden we toch zo vaak niet meegaan?”