Afwasser

Dankzij onze afwassers eten onze vakantiegasten uit schitterende borden

clijmans-steven-1.jpg

AFWASSER:
De keuken is het hart van onze hotels. De hele dag door heerst er bedrijvigheid. Al van ’s ochtends vroeg zijn er vrijwilligers in de weer om de vakantiegasten en het personeel lekker eten voor te schotelen. Als afwasser begint je taak als de eerste borden leeg zijn. 

Als afwasser werk je in een klein team in jullie eigen hoekje in de keuken. Je zet glazen, borden, tassen en bestek op de band van de vaatwasmachine. Wanneer de vaat er weer kraaknet uitkomt, sorteer je alles en berg je het op. Op het einde van je shift help je nog met je werkplek schoon te maken en daarna kan je genieten van je welverdiende vrije tijd.

PLONGEUR

Nadat de keukenploeg klaar is met het bereiden van lekkere maaltijden helpt de plongeur met schoonmaken van de keuken en het materiaal.

Als plongeur heb je een fysiek zware taak. Je wast manueel zware buffetschotels, braadsledes en soeppotten af. Kortom, materiaal dat te groot is om door een automatische vaatwasser te gaan. Maar ook kleiner materiaal zoals pollepels en schalen gaan door de handen van de plongeur. Tussendoor kunnen er ook andere taken op de planning staan zoals het uitkuisen van lades. Nadat de vaat gedaan is, dweilt de plongeur de vloeren achter de buffetten en de keukenvloer.

avr-6692.jpg

Taken

AFWASSER

  • Machinaal afwassen van glazen, tassen, borden en bestek
  • Opbergen van propere vaat
  • Onderhouden van de afwasmachine
  • Schoonmaken van de werkplek en dweilen van de vloer
  • Wegbrengen van de afvalbakken

PLONGEUR

  • Manueel afwassen van buffetschotels, braadsledes e.d.
  • Afwassen van keukenmateriaal zoals pollepels en schalen
  • Onderhoud van de keuken: dweilen van vloeren, uitkuisen van lades, …
  • Buitenzetten van het vuilnis

Profiel

 

  • Je bent in staat om enkele uren rechtstaand te werken
  • Je kan zware dingen heffen
  • Je kan op een routinematige snelheid werken
  • Je kan tegen het werken in een drukke omgeving
  • Je volgt nauwgezet de instructies van de verantwoordelijke op
  • Je volgt de hygiënerichtlijnen op*

*Omwille van de Europese hygiënerichtlijnen en de Belgische wetgeving hierover zijn er voorschriften die je in de keuken moet naleven. Zo mag je geen juwelen dragen en moet je steeds een hoofddeksel dragen tijdens het werk. De volledige info hierover ontvang je ter plaatse.

"Ik heb geweldige herinneringen aan mijn werkvakantie als plongeur. De sfeer tijdens het werk is top." - Michael

Werktijd

 

  • Twee à drie shiften / dag
  • 38 uur / week = 6,20 uur / dag
  • Eén vrije dag per 6 gewerkte dagen
  • Dag van aankomst: helpen met bedden opmaken, eerste shift in eigen dienst later die dag
  • Dag van vertrek: in dienst tot en met de middagshift

Werkkledij

Breng de volgende kledij zelf mee: 

  • lange broek (verplicht, jeans is toegestaan)
  • T-shirt (moet geen witte zijn)
  • gesloten, slipvaste schoenen 

Ter plaatse krijg je van ons: 

  • een plastic schort
  • handschoenen
  • een haarnetje

De werkkledij kan dagelijks afgegeven worden in de wasserij van het hotel en wordt gratis gewassen en gestreken.

Persoonlijke kledij mag één keer per periode afgegeven worden indien je minimaal twee opeenvolgende periodes blijft. De laatste periode van je werkvakantie kan je je persoonlijke kledij niet meer afgeven.

Gelieve een kenteken in zowel je werk- als persoonlijke kledij aan te brengen.

Zin gekregen om mee te gaan?

Stel je kandidaat via je profiel of registreer je als nieuwe vrijwilliger.

avr-6692.jpg
img-0159.jpg

Mogelijke periodes als afwasser/plongeur - zomer 2024

flims-volledig.png
leysin-zonder-voor-naperiode.png

Mogelijke periodes als afwasser/plongeur - winter 2025

flims-avm.png
storage/work/leysin-zonder-voor-naperiode-w25.png

Locaties waar je als Afwasser kan werken

storage/work/img-20190621-145733.jpg
Zwitserland

Leysin

Zwitserland

-dsc5987.jpg
Zwitserland

Flims

Zwitserland

aussenansicht-sunstar-alpine-hotel-flims-01-bearb-s.jpg
Zwitserland

Flims

Zwitserland