Ik heb een opdracht

Het aftellen kan beginnen...

personeel-mg-5886.jpg

Joepie, je vertrekt bijna op werkvakantie! De vakantiekriebels beginnen te komen...

Neem zeker nog eens onderstaande informatie door voor vertrek, net zoals de informatie vermeld op de hotel- en functiepagina van de aan jou toegewezen opdracht.

Informatie VOOR vertrek

Bagage

Wat je moet meenemen natuurlijk verschillend of je in het winter- of zomerseizoen meewerkt. Al kan je in de bergen ieder type weer tegenkomen. Laagjes kledij die je bij kan aan- of uittrekken zijn ideaal in de bergen, net zoals stevige wandelschoenen.

Heb je een functie waarbij je specifieke werkkledij nodig hebt (dit staat vermeld op de functiepagina), neem van deze kledij dan ook een 3-tal setjes mee (werkkledij kan dagelijks afgegeven worden in de wasserij van het hotel).

Nog belangrijke zaken die je denkt te vergeten? Neem dan een kijkje bij onze bagage checklist.

Handdoeken en lakens moet je niet zelf meenemen. Die krijg je in het hotel. Ga je naar een hotel met een zwembad of een meer in de buurt en wil je in je vrije tijd graag een duik nemen? Neem dan wel een eigen (strand)handdoek mee.

Transportwijze, vertrekuur, vertrekplaats

Het merendeel van ons vervoer naar en van onze hotels gebeurt per nachtbus, maar af en toe leggen we ook dagbussen of dagtreinen in. Om te weten te komen welk vervoer voorzien is voor jouw werkvakantie, neem je een kijkje bij onze reisdata.

Het vertrekuur en de vertrekplaats van de bus of trein kan je ongeveer 1 maand voor vertek raadplegen bij 'Ik vertrek bijna'.

Munteenheid

In Zwitserland kan je niet met euro's betalen, want het land maakt geen deel uit van de eurozone. Je betaalt er met Zwitserse frank (CHF). Je kan ofwel geld laten wisselen in België of ter plaatse geld afhalen aan een bankautomaat.

Op onze overige bestemmingen (Oostenrijk, Frankrijk, Italië en Spanje) kan je wel gewoon met euro's betalen.

In al onze eigen hotels kan je eenvoudig je intersoc-betaalkaart opladen met Visa, Mastercard, Maestro of cash (CHF voor Zwitserland of Euro voor Oostenrijk en Frankrijk), hiervoor heb je dus al geen cash geld nodig. In het hotel wordt voor alle betalingen de Intersoc-betaalkaart gebruikt.

-dsc1364.jpg

Ecologie

Draag net als wij je steentje bij aan een gezond en plasticvrij milieu en breng je eigen brooddoos en drinkfles mee. Zo moet je in je vrije tijd geen gebruikmaken van plastic zakjes en flesjes.

Heb je nog geen brooddoos? Dan kan je een Intersoc-exemplaar aan de receptie van het hotel kopen.

Onderweg met Intersoc

Busreis

Meestal reis je als vrijwilliger met een nachtbus naar je bestemming. Deze zetels in deze bus staan in royal class, dwz. extra beenruimte en de rugleuning die een stukje naar achter gelegd kan worden.

Je bagage (1 stuk, max 20 kg) wordt in de kofferruimte geladen, een handbagage mag je meenemen op de bus. Deze leg je bovenin het bagagerek of onder je zetel.

De nachtbus maakt een avondstop rond middernacht en - afhankelijk van de bestemming - ook nog een ochtendstop in de vroege uurtjes. Tijdens de nacht stopt de bus enkel voor korte chauffeurswissels. De grote stops gebeuren op locaties waar toiletten en een winkeltje zijn.
Heb je tijdens de rit graag iets om te drinken of te knabbelen op de bus, dan kan je dit zelf meenemen of tijdens een tussenstop kopen. 'S morgens bij aankomst is er ontbijt in het hotel voorzien.

Tip voor extra comfort tijdens de nachtrit: voorzie een nekkussentje of dekentje om wat te kunnen rusten. Is het te koud of te warm in de bus? Geef even een seintje aan de buschauffeurs en zij passen het voor jullie aan.

Wil je je optimaal voorbereiden op een rit met onze nachtbus? Lees dan zeker deze vijf tips.

Tip voor de reizigers naar Zwitserland

Zwitserland behoort niet tot de EU. Bellen, sms'en en surfen via 4G kan dan ook heel kostelijk worden als je niet oplet.
Daarom deze tips voor jou:

 • Zet je roaming (via je instellingen) en mobiele gegevens uit vanaf de avondstop in Luxemburg (zo kom je niet voor verrassingen te staan als je de Zwitserse grens over rijdt tijdens de nacht).
 • Maak gebruik van de gratis WiFi in de hotels om op internet te surfen.
 • Berichtjes sturen of (video)bellen met het thuisfront kan eenvoudig via Whatsapp (gratis Wifi in het hotel).

Je kan ook bepaalde roamingpassen kopen via je provider. Dit kan je zeker eens op voorhand bekijken als je niet enkel afhankelijk wil zijn van de wifi in de hotels.

De eerste dag ter plaatse

Eerste werkdag

Als je per nachtbus op werkvakantie vertrekt, kom je rond 7u à 7u30 's ochtends toe in het hotel. Na een lekker en deugddoend ontbijt word je onthaald door de hoteldirecteur en je verantwoordelijke. Die laatste zal je laten weten om hoe laat je eerste shift later die dag start. Je krijgt dan ook je werkrooster voor de rest van je werkvakantie.

Na de bijeenkomst met de hoteldirecteur en de verantwoordelijke, helpen medewerkers in een hotelfunctie in de voormiddag mee met het dekken van gastenbedden. Medewerkers in een animatiefunctie bereiden hun programma voor en kleden hun club in.
In Bad Hofgastein helpt het voltallige animatie- en skiteam wel mee met het opmaken van de gastenbedden.

Hou er rekening mee dat je pas tussen 15u en 17u intrek in je kamer kan nemen. Je kan wel al gebruikmaken van de gemeenschappelijke douches.

Indien je voor je functie specifieke werkkledij moet meenemen, leg je best 1 setje bovenaan je koffer, aangezien het kan zijn dat je al aan het werk moet nog voor je op je kamer geweest bent. Weet je niet of je werkkledij dient te voorzien? Je leest het op de functiepagina's.

img-3931.jpg

Receptie

Aan de receptie van onze hotels kan je terecht voor volgende zaken:

 • streek- en hotelinformatie
 • tickets openbaar vervoer en kabelbanen
 • bestellen lunchpakket
 • inschrijven excursies en hotelactiviteiten
 • postzegels en - kaarten
 • huur sport- en skimateriaal
 • opladen betaalkaart
 • aankoop van Intersoc-producten

Een overzicht van het aanwezig/ te ontlenen sport- en spelmateriaal per hotel vind je op onze hotelpagina's.