"Iedereen is zo vriendelijk, je leert direct nieuwe mensen kennen."

img-2494.jpg

An Rubens is 21 jaar oud. Vorige zomer ging ze voor het eerst mee als vrijwilliger naar Leysin, Zwitserland en dat als allround keukenhulp.

Wat houdt de functie van allround keukenhulp in?

"Ik help mee in de keuken waar ik groenten snijd, slaatjes maak, sauzen bijvul, charcuterie op schotels leg enzovoort."

Hoe ben je als vrijwilliger bij Intersoc terecht gekomen?

"Ik was een advertentie tegengekomen op Facebook. Ik had geen herexamens, dus ik had een maand extra vakantie. Aangezien het merendeel van mijn vrienden wel nog voor school moesten werken, heb ik besloten om alleen naar Zwitserland te gaan om wat tijd op te vullen."

Hoe is je ervaring geweest tot nu toe?

"Verrassend goed eigenlijk, alleen de eerste dag was best intimiderend. Maar iedereen is heel vriendelijk en je leert snel nieuwe mensen kennen. Na een tijdje weet je ook beter wat je tijdens je shiften moet doen en gaat alles dus vlotter."

Zou je het anderen aanraden om mee te gaan op werkvakantie?

"Als je vrije tijd hebt die je graag wil opvullen, zou ik het zeker aanraden. Misschien kan je ook wat vrienden optrommelen om mee te gaan, want het is een leuke ervaring."

img-2488.jpg

Ook zin gekregen om mee te gaan? Registeer je dan eerst als vrijwilliger. Daarna kan je je via je aangemaakte profiel inschrijven voor een werkvakantie. Hou hierbij rekening met de reisdata en met welke functies je per bestemming kan uitoefenen.