“Op de oefenpiste van de sneeuwklasjes kozen Sofie en ik een ster uit die vanaf dan de onze zou zijn."

20180314-101500.jpg

Bij Intersoc vieren we graag Valentijn. Daarom laten we drie koppels aan het woord die de liefde van hun leven op werkvakantie ontmoet hebben. Zo begon Christophe Rijnders zijn hart sneller te slaan in Leysin, Zwitserland.

Naam: Christophe Rijnders
Leeftijd: 42
Liefde van zijn leven: Sofie Blyaert (41)
Elkaar ontmoet in: Leysin, Zwitserland
Wanneer: winter van 2000 - 2001
Hij ging mee als: econoom
Zij ging mee als: skimonitor

Waar en wanneer hebben jullie elkaar ontmoet?

Christophe: “We hebben elkaar leren kennen in de winter van 2000 – 2001 in Hotel Mont Blanc in Leysin, Zwitserland, maar eigenlijk hadden we elkaar al eens vluchtig gezien tijdens de opstart van het zomerseizoen in juni 2000 in Hotel Stahlbad in St. Moritz. ”

Wanneer zijn de eerste kriebels ontstaan?

Christophe: “Op oudejaarsavond 2000/2001, tijdens een babbel in de bar met collega-skimonitoren.” 

Waar trokken jullie naartoe voor jullie eerste date?

Christophe: “De uitbater van restaurant Tournant op het bergstation van de Berneuse in het skigebied van Leysin organiseerde in 2001 een speciale valentijnsavond. We namen de laatste lift naar boven om daar te genieten van de zonsondergang. Samen met een tiental Zwitsers genoten we van een heerlijke avond met  kaasfondue en lekkere wijn. Aan het eind van de avond moesten we met zijn allen via de donkere skipiste naar beneden gaan. Na herhaaldelijke valpartijen zijn we allemaal heelhuids beneden geraakt. Op de oefenpiste van de sneeuwklasjes hebben Sofie en ik dan nog een ster uitgekozen die vanaf die dag de onze zou zijn. Ook in Portugal, waar we intussen wonen, schijnt die ster ’s avonds.”

Waarom ben je voor je partner gevallen?

Christophe: “Sofie zegt dat ze voor mij gevallen is omdat ik een verstandige en lieve jongen was. Ik vond haar een schattige kleine vrouw die niet op haar mondje gevallen was. Ze heeft die leuke droge humor trouwens ook nu nog.”

Waar staan jullie nu in jullie relatie?

Christophe: “We runnen ondertussen al 15 jaar een charmehotel met eigen kleine wijngaard in de Algarve in Portugal. We zijn getrouwd en hebben twee kinderen, Mira en Silian, gekregen.”

Hoe ziet jullie toekomst samen eruit?

Christophe: “We willen onze kinderen zeker en vast de bergen leren kennen en hen op de skilatten zetten. Sofie is momenteel met haar familie en onze kinderen aan het genieten van een heerlijke skivakantie met Intersoc in Zinal. Het is dan ook de eerste keer in jaren dat we niet samen zijn op Valentijnsdag, want ik ben in Portugal gebleven om het hotel te runnen. Verder hopen we dat we in 2020 de eerste witte wijn van onze eigen wijngaard kunnen proeven.”