“Een werkvakantie is een actieve manier om op reis te gaan.”

img-0498.jpg

Sylvie Bogaert (35) ging dit jaar voor het eerst mee op werkvakantie. Ondertussen heeft ze al twee opdrachten achter de rug. Voorbije zomer ging ze meer als groentekuiser naar Wengen.

Nieuwe mensen

“Het is het eerste jaar dat ik als vrijwilliger met Intersoc meega. Ik heb één werkvakantie in de winter gedaan en één in de zomer. Tijdens mijn eerste werkvakantie deed ik de afwas en deze zomer heb ik groentekuis gedaan. In praktijk was de functie meer een allround functie. Zo heb ik onder andere geholpen om ’s avonds in het restaurant ijsjes uit te scheppen. Dat was leuk want je komt in contact met de gasten en hun kinderen en je leert op die manier nieuwe mensen kennen.

sylvie.jpg

Positieve sfeer

Groentekuis is een leuke functie en je hebt goede uren waardoor je tussen je shiften door mee kan gaan wandelen. In de toekomst zou ik ook andere functies willen uitproberen, waaronder animatiefuncties. En natuurlijk wil ik ook graag de andere bestemmingen ontdekken.”

Op werkvakantie gaan is voor mij een manier om actiever en goedkoper op reis te gaan. Er hangt een positieve sfeer en tussen je shiften door kan je de omgeving verkennen. Je leert ook nieuwe mensen kennen, soms zelfs uit je eigen buurt. Ik wil dus zeker nog meegaan, want ik ben graag onder de mensen.”