“Na een werkvakantie moet ik afkicken.”

img-0338.jpg

Van zodra Goele Valgaeren (43) op de trein richting Brussel-Zuid stapt om op werkvakantie te vertrekken, draait ze de knop om: ze ervaart meteen een vakantiesfeer. Achter de receptie of bar staan, voelt voor haar dan ook niet als werken.

Vrijwilligers aan het werk

“De eerste keer dat ik met Intersoc op vakantie ging, was als gast. Ik wist aanvankelijk niet dat er vrijwilligers in het hotel meewerkten. Ondertussen ga ik al twee jaar zelf als vrijwilliger mee.”

goele-bar.jpg

Knop omdraaien

“Ik heb onder andere al in het restaurant en achter de bar gewerkt. Voorbije zomer stond ik als receptioniste in Wengen. Receptioniste is een complexe functie want je moet kennis over het hotel en de omgeving hebben. Als receptioniste moet je ook discreet en klantvriendelijk zijn. En je moet snel denken, zodat je de gasten hun problemen snel kan oplossen.”

“Dienstverlening voelt voor mij niet als werken. En de vakantiesfeer start al van zodra ik op de trein richting Brussel-Zuid stap. Dan draai ik een knop om. Ik heb de bergen en de sfeer van een werkvakantie leren appreciëren. Er ontstaan vriendschapsbanden en het voelt alsof je samen op vakantie bent. Na een werkvakantie kom ik bijgetankt thuis. En dan is het tijd om af te kicken.”