“Op werkvakantie word je in de watten gelegd.“

img-0293.jpg

Mieke Louwette (48) ging jaren mee als vakantiegast. Aanvankelijk kende ze het concept van onze werkvakanties niet, maar toen ze erachter kwam dat de kamers door vrijwilligers gekuist werden, vond ze dat meteen charmant. Nu gaat ze zelf al 5 jaar mee als vrijwilliger.

Achter de schermen

“Toen ik als gast te weten kwam dat de kamers door vrijwilligers werden schoongemaakt, gaf dat een extra touch. Ik kende Intersoc dus wel, maar niet achter de schermen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ondertussen gaan zowel mijn man, onze dochter en ik mee als vrijwilligers.”

 “Mijn eerste ervaring als vrijwilliger was in Zinal aan de receptie. Het was meteen een superfijne ervaring: ik werd goed onthaald en kwam terecht bij fijne collega’s. Nu ben ik voor het eerst mee als wandelbegeleider en excursiebegeleider.”

storage/work/mieke-louwette.jpg

Een andere identiteit

 “Ik vind het leuk om grote en kleine verhalen op te pikken over de streek en om die informatie op een verrassende manier te brengen. Je zoekt steeds hoe je voor alle deelnemers goed kan doen. Hierbij vind ik inspiratie en steun bij de coördinator en de andere wandelgidsen. Je leert van elkaar.”

Op werkvakantie gaan is voor mij ook echt vakantie. Je maakt deel uit van een warme ploeg, er heerst een prettige drive en je krijgt de kans om op een plek te zijn waar je gepassioneerd door bent. Het werk is ook ontspannend doordat je de kans krijgt iets anders te doen dan in je gewone werkleven. Je kan een andere rol opnemen dan thuis: als receptioniste, wandelgids of excursiebegeleider proef je van een andere identiteit.”

 “Kortom, op werkvakantie gaan is een verademing. Samenzijn met fijne mensen, niet moeten nadenken wat je gaat eten of wie de boodschappen gaat doen: je wordt hier in de watten gelegd! En ik mag vertoeven op wat voor mij een van de mooiste plekjes op aarde is!”