Bad Hofgastein,

In het hart van de vallei van Gastein.

bad-hofgastein-2022-08-29-hotel-008.jpg

Een rustige, een culturele of liever een sportieve activiteit? In het Oostenrijkse dorpje Bad Hofgastein kan het allemaal! Bad Hofgastein maakt deel uit van het gebied Gastein: één dal, drie dorpen en 600 km aan wandelavontuur. Je verblijft in het nieuwe Intersoc-hotel Astoria aan de rand van het bruisende dorp.

Cultuur, natuur of ontspanning

Ook om te relaxen moet je in Bad Hofgastein zijn. Je vind hier maar liefst 36.000 vierkante meter aan spa & wellness! Elk van de baden is gevuld met water uit thermale bronnen. De thermen beschikken ook over een familiewereld met glijbanen en andere attracties speciaal voor kinderen. Verder zijn er ook sauna's, infraroodcabines, zwemmeren en binnen- en buitenzwembaden aanwezig op het domein. 

Ontdek de prachtige en diverse fonteintjes in en rond Bad Hofgastein. Uit verschillende fonteintjes spuit er zelfs warm water! Aan het hotel kan je er al twee bewonderen: de doolhofslang en de kikkersteen. 

En na een stevige wandeling kan je uitrusten met een lokale specialiteit: Bauernkrapfen. Deze traditionele, Oostenrijkse donut met pudding in het midden is een specialiteit van de regio is de ideale afsluiter van een zware wandeldag. Je kan deze lekkernijen in verschillende berghutten en restaurants terugvinden.

Een volledig overzicht van de activiteiten in de omgeving vind je hier.

Meer informatie over Bad Hofgastein, de streek en Oostenrijk vind je op de volgende websites: www.gastein.com - www.skiamade.com

 

Verblijf in Hotel Astoria

Hoteldirecteur: Erwin Bilaey

Hotel Astoria
Salzburger Straße 24
5630 Bad Hofgastein
Oostenrijk

tel: +43 6432 3227
BadHofgastein@intersoc.be

rhodephotomedia-hotelastoria-buitenkant-0959.jpg

Het vernieuwde Hotel Astoria beschikt over een groot terras en bar. Het hotel is gelegen op vijf minuten wandelen van het gezellige dorpscentrum. Verder is er een gratis parking waar je je auto kan parkeren, mocht je met eigen vervoer komen.

Je kan als vrijwilliger meewerken in een animatie of medische functie.

Als vrijwilliger verblijf je net als onze vakantiegasten in all-informule. ’s Ochtends, ’s middags en ’s avonds heb je de keuze uit een buffet. Frisdranken, koffie, thee, pils en wijn zijn in het all-inaanbod inbegrepen.

Overnachten doe je in twee- tot vierpersoonskamer met eigen sanitair. Handdoeken en lakens zijn aanwezig en moet je dus niet zelf meenemen.

Tussen 15 uur en 17 uur kan je intrek in je kamer nemen. Het kan zijn dat je eerste shift al begint voor je toegang tot je kamer hebt. Werk je mee in een functie waarvoor je werkkledij nodig hebt, leg die dan bovenaan je koffer. 

Met eigen vervoer naar Bad Hofgastein

Vertrek je met eigen vervoer op werkvakantie, hou er dan rekening mee dat je op je eerste werkdag tegen een bepaald uur in het hotel verwacht wordt. Vrijwilligers die met eigen vervoer reizen, moeten ten laatste om 13 uur aanwezig zijn. 

De dag voordien in het hotel toekomen is enkel mogelijk op aanvraag. 

Hou er rekening mee dat enkel vrijwilligers in een beperkt aantal leidinggevende functies recht hebben op een wagenverzekering en een tussenkomst in de kosten.

Tarieven uitstapjes, faciliteiten en huurmateriaal

Uitstapjes 

Aan de receptie kan elke vrijwilliger een Gastein Card en Regiopas aankopen voor €25 per periode. Deze pas is strikt persoonlijk!  Ontdek hieronder de geweldige voordelen die je hiervoor krijgt!

Voordelen Gastein Card:

  • Onbeperkte toegang tot de Thermen in plaats van € 32,5 per keer
  • Gratis Citybus in plaats van €2,10 per rit
  • Voordeeltarief Postbus in plaats van volle prijs (€1,5 ipv €3)
  • Tal van andere voordelen (zie website)
     

Voordelen regiopas:

Onbeperkte ritten met de bergbanen naar de Graukogel, Stubnerkogel en op de Schlossalmbahn in plaats van €28,5 per rit heen en terug.

Huurmateriaal:

Materiaal Prijs
Rugzak €5 waarborg

 

In grote delen van Europa, waaronder Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland, kan je tekenencefalitis oplopen. Meer info over tekenencefalitis en de eventuele vaccinatie vind je terug op de website van het Tropisch Instituut.

Naast een vaccinatie kan je met enige voorzichtigheid en extra controle ook al veel tekenbeten voorkomen. Meer info en tips over het voorkomen van een tekenbeet, vind je op de website van CM.

Functies in Bad Hofgastein

img-0476.jpg

Teenymoni (11 - 14 jaar)

dsc-0943.nef.jpg

Coördinator animatieteam

dsc-0566.jpg

Adomoni (15 - 17 jaar)

img-0960.jpg

Minimoni (5 - 6 jaar)

img-5090.jpg

Kindershowmedewerker eigen show

20230826-111236.jpg

Sportmonitor MTB

img-0240.jpg

Arts

20170717-163946.jpg

Pukkiemoni (3 - 4 jaar)

deus1866.jpg

Ukkiemoni (0 - 2 jaar)

20230814-122518.jpg

Wandelbegeleider

dsc04072.jpg

Muzikant

dsc-2854.jpg

Verpleegkundige

3.-donderdag.-12-9-36.jpg

@ppman / @ppvrouw

-dsc6655.jpg

Audiovisuele medewerker

-jaz3057.jpg

Kindershowmedewerker Nellie & Cezar

storage/work/image00017.jpeg

Maximoni (7 - 10 jaar)