"We're gonna miss Zinal"

img-2998.jpg

Op vrijdag 15 februari vertrokken negen leerling van secundaire school Heilig Graf in Turnhout op buitenlandse stage naar het Zwitserse Zinal. Ze draaiden er een week mee in Intersoc-hotel Les Diablons. In deze blogpost vertellen ze over hun ervaringen.

"Direct na aankomst in Zinal was het werken geblazen. Iedereen hielp mee om het hotel klaar te maken voor de nieuwe vakantiegasten. Daarna startten we onze eigen shift als schoonmakers of als medewerkers in het restaurant, de keuken of de bar."

1.jpg

"’s Morgens was het vaak vroeg opstaan om meteen aan het werk te gaan: helpen in de keuken, de gasten bedienen in het restaurant, de kamers proper maken of de gasten voorzien van een drankje aan de bar. Dat deden we steeds met veel plezier want we hadden fijne collega’s en we hebben veel geleerd."

3.jpg

"In onze vrije tijd hebben we gelachen aan de bar, speelden we gezelschapsspelletjes, gingen we zwemmen en sommigen onder ons hebben genoten van de wellness. Topmomenten waren dan weer wandeling naar de gletsjer, leren skiën (of in ieder geval een poging tot), het optreden van de XL Band en met de skilift naar boven gaan om nadien nog verder te klimmen naar de top van de berg  voor een prachtig uitzicht.

5.jpg
4.jpg

"Het was een vermoeiende, maar leerrijke ervaring die sommigen van ons zeker willen herhalen als jobstudent in de zomervakantie! Kortom, het was een week om nooit meer te vergeten. We’re gonna miss Zinal, maar we zijn ook blij dat we naar huis kunnen om uit te rusten."

Brett, Brent, Yi, Andrei, Elien, Charissa, Yitske, Demelsa en Tania