“Op werkvakantie ontsnap je aan de dagelijkse verantwoordelijkheden.”

Uitzicht op een kerkje in Zinal, Zwitserland

Paul Demaerschalk (62) gaat al twaalf jaar mee op werkvakantie. Hij leerde onze vrijwilligerswerking kennen als vakantiegast. Het was zijn vrouw die hem voorstelde om zich kandidaat te stellen als vrijwilliger. Sindsdien steekt hij iedere zomer vier weken de handen uit de mouwen in onze hotels.

Sociale contacten aan de bar

“Ik ga al twaalf jaar mee als vrijwilliger. Eerst ben ik een tiental jaren meegegaan als vakantiegast. Toen mijn zonen te oud werden om nog op gezinsvakantie mee te gaan , was het voor ons de laatste keer om met Intersoc op vakantie te gaan. Mijn vrouw stelde voor om me kandidaat te stellen als vrijwilliger voor de bar. Sindsdien ga ik iedere zomer vier weken mee.”

De bar spreekt mij het meeste aan omwille van de sociale contacten met de vakantiegasten en de andere vrijwilligers. De Sfeer onder vrijwilligers is leuk. Er heerst collegialiteit en je hebt interessante gesprekken.”

Vrijwilliger Paul De Maerschalk tijdens een wandeling in Zinal, Zwitserland

Ander ritme

“Op werkvakantie gaan is een manier om te ontsnappen aan de verantwoordelijkheden van het dagelijkse leven, waar ik me bezig hou met begrotingen en cijfers. Ik hou van het hotelleven. Je leeft er op ander ritme dan thuis."

“Op werkvakantie gaan is ook een manier om nieuwe plekken te ontdekken. Tussen mijn shiften door ga ik wandelen. De omgeving, de bergen: ze roepen jeugdherinneringen op. Zinal en Leysin zijn mijn favoriete bestemmingen. In Zinal ben je omgeven door de bergen en in Leysin heb je dan weer een prachtig uitzicht vanop je kamer. Ik geniet er ook van om voor het slapengaan even naar buiten te gaan en naar de sterren te kijken. Dan kom ik tot mezelf.”